Trīs Latvijas bobsleja dueti dodas cīņā PK posmā Austrijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis
Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Trīs Latvijas bobsleja divnieki ar pilotiem Oskaru Ķibermani, Ralfu Bērziņu un Oskaru Melbārdi sestdien aizvadīs septīto Pasaules kausa (PK) posmu Īglsas trasē.

Pirmais brauciens divniekiem vīriešu konkurencē paredzēts plkst.14.35, bet otrais - plkst.16. Posmu tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas 7.kanāls (LTV7).

Ekipāžas startēs tādā pašā sastāvā kā iepriekšējā nedēļas nogalē turpat Īglsas trasē. Sestdien kopā ar Melbārdi brauks Arnis Bebrišs, ar Ķibermani - Matīss Miknis un ar Bērziņu - Edgars Nemme.

Bērziņš kā pirmais no latviešiem dosies uz starta, jo viņam otrajos mačos pēc kārtas piešķirts piektais kārtas numurs. 13. cīņu par medaļām uzsāks Ķibermanis, bet Melbārža ekipāžai piešķirts 14.numurs.

Kopumā sacensībām pieteikušies 20 divnieki, kas garantē otro braucienu visiem.

Visos četros posmos Siguldā uzvaru izcīnīja Vācijas bobslejista Frančesko Frīdriha pilotētais divnieks. Īglsas trasē piektajā etapā Frīdriham nācās samierināties ar sudrabu, jo pārāks bija viņa tautietis Johanness Lohners, bet sestajā posmā atkal labākais bija Frīdrihs.

Ķibermanis augstāko vietu - otro - ieņēma trešajā posmā Siguldā, pirms nedēļas abos posmos Austrijā finišējot trešajam. Bērziņš augstākās vietas izcīnījis pirmajos divos posmos Siguldā, esot piektajā vietā. Iepriekšējā nedēļas nogalē viņam attiecīgi devītais un astotais rezultāts. Savukārt Melbārdis piedalījies pēdējos četros posmos, pēc septītās un ceturtās vietas Siguldā divreiz ierindojoties desmitajā vietā Īglsā.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc sešām sacensībām līderis ar 1335 punktiem ir Frīdrihs, tālāk ar 1239 punktiem seko Lohners, bet trešais ar 1114 punktiem ir Ķibermanis. Bērziņš iekrājis 1008 punktus, kas dod sesto vietu, bet Melbārdis ar 648 punktiem atrodams 13.pozīcijā.

Latvija un Vācija ir vienīgās valstis Pasaules kausa posmos, kuras startē ar trim ekipāžām.

Posmos nepiedalās ASV un Kanādas bobslejisti.

Trases starta rekords kopš 2011.gada decembra joprojām ir latviešu - Melbārža un Daumanta Dreiškena - rokās, hronometram apstājoties pēc 4,96 sekundēm.

Iepriekšējā sezonā Insbrukā uzvarēja Frīdrihs ar stūmēju Torstenu Margisu. Otrais bija brits Breds Hals, trešais - vācietis Rihards Elsners, kurš pagaidām Vācijas komandā startam PK posmos nav. Desmitā bija Bērziņa pilotētā ekipāža, bet 23.vietā ierindojās Ķibermaņa ekipāža, pašam pilotam traumas dēļ startējot bobā.

2019./2020.gada sezonā Ķibermanis divniekos izcīnīja otro vietu kopvērtējumā, piekāpjoties vien Frīdriham, bet Bērziņš ar startu sešos posmos no astoņiem ierindojās 14.pozīcijā. 30.vietā ar vienu startu Siguldā bija Melbārdis, kurš lielāko daļu sezonas izlaida rehabilitācijas dēļ pēc savainojuma ārstēšanas.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Tiesa, Siguldas trase šobrīd nav piemērota bobsleja četrinieku sacensībām, tāpēc Latvijā vienā posmā norisinājās divas vīru divnieku sacensības. Un arī divās sacensību nedēļās Insbrukā bobslejisti katru nedēļu aizvadīs divas sacensības divniekiem.

Nākamie divi posmi notiks Insbrukā, bet pēc jaunā gada ieplānots viens etaps Vinterbergā, kur pirmoreiz plānotas arī sacensības četriniekiem. Turpinājumā paredzēti posmi Sanktmoricā un Kēnigszē, bet sezonas noslēgums būs Insbrukā, kas kalendārā aizvietojusi 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu trasi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu