Brieža svara kategorijā aizvadītas cīņas par WBC un IBO jostām

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg), kurā IBF pasaules čempions ir Latvijas bokseris Mairis Briedis, sestdien norisinājās cīņas par WBC un IBO pasaules čempiona jostām.

33 gadus vecais Ilunga Makabu sestdien savā dzimtenē Kongo septītajā raundā ar nokautu uzveica 40 gadus veco Nigērijas bokseri Olanrevaju Durodolu.

Makabu aizstāvēja WBC pasaules čempiona titulu. Šo jostu, kas savulaik bija Brieža īpašumā, viņš izcīnīja janvārī, pārspējot poli Mihalu Cieslaku.

Latvijas boksa faniem Durodola varētu būt palicis atmiņā, jo viņš 2016. gadā "Arēnā Rīga" cīņa par WBC "Silver" jostu piekāpās Briedim.

Makabu kontā tagad ir 28 uzvaras (25 nokauti) un 2 zaudējumi, bet Durodola karjerā guvis 34 uzvaras (31 nokauts) un cietis 8 zaudējumus.

Savukārt IBO jostu, kas ir mazāk prestiža, sestdien savā dzimtenē nosargāja Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) bokseris Kevins Lerena.

28 gadus vecais Lerena piektajā raundā nokautēja ASV bokseri Patriku Fergusonu, kuram ir 29 gadi.

Lerena karjerā izcīnījis 26 uzvaras (13 nokauti) un piedzīvojis 1 zaudējumu, bet Fergusonam ir 17 uzvaras, 3 zaudējumi un 1 neizšķirts.

IBO jostu Lerena aizstāvēja jau septīto reizi.

Portāla "Box Rec" pasaules rangā Briedis ir līderis, otrais ir Makabu, bet trešo vietu ieņem Kubas bokseris Juniels Dortikoss.

Briedim šobrīd pieder IBF un žurnāla "The Ring" jostas, WBA "Super" čempions ir francūzis Arsens Gularmirjans, bet WBO josta ir vakanta.

Kā zināms, Briedis apsver domu pāriet no pirmā smagā svara kategorijas uz smagsvariem. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu