Latvijas vingrotāja Vihrova izcīna piekto vietu Eiropas čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Elīna Vihrova
Elīna Vihrova Foto: Latvijas Vingrošanas federācija (Facebook)

Latvijas vingrotāja Elīna Vihrova svētdien Mersinā (Turcija) izcīnīja piekto vietu Eiropas čempionāta sacensībās vingrojumā uz baļķa.

18 gadus vecā Vihrova finālsacensībās par savu sniegumu nopelnīja 12,750 punktus. Finālā viņa startēja kā ceturtā un pēc sava vingrojuma bija bronzas medaļas pozīcijā, bet beigās viņu apsteidza pēdējās divas startējušās Ukrainas sportistes.

Uzvaru ar 14,000 punktiem izcīnīja rumāniete Larisa Andrea Jordahe, otro vietu ar 13,800 punktiem ieņēma viņa tautiete Silviana Sfiringu, bet trešā ar 13,100 punktiem bija ukrainiete Anastasija Motaka.

Jau ziņots, ka kvalifikācijā Vihrovai bija 12,733 punkti un piektais labākais rezultāts.

Finālā katrā vingrojumā piedalās astoņas sportistes.

2000.gada Sidnejas olimpisko spēļu čempiona Igora Vihrova meita un audzēkne Elīna Vihrova sasniedza finālus arī atbalsta lēcienā, kur ar 13,250 punktiem bija septītā, un vingrojumā uz stieņiem, kur ar 11,350 punktiem ieņēma astoto vietu.

Pieaugušo konkurencē Latviju pārstāvēja arī Anna Ločmele, Zane Petrova un Arina Oļenova, kuras individuālajās disciplīnās nepārvarēja kvalifikācijas barjeru. Junioru sacensībās startēja Anastasija Anaņjeva un Marija Protasenko, taču viņas nevienā no vingrojumiem finālsacensības nesasniedza.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu