Paifers un Ulsbū-Reiselanna uzvar gada pēdējās Pasaules kausa sacensībās biatlonā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Biatlons (ilustratīvs attēls)
Biatlons (ilustratīvs attēls) Foto: AP/Scanpix

Vācijas biatlonists Arnds Paifers un norvēģiete Marte Ulsbū-Reiselanna svētdien Hohfilcenē izcīnīja uzvaru Pasaules kausa ceturtā posma sacensības ar kopēju startu.

Vīriešiem 15 kilometru distancē Paifers šāva nekļūdīgi, uzvaru izraudams vien finiša spurtā, kad pārspēja zviedru Martinu Ponsiloumu. 

33 gadus vecais olimpiskais čempions Paifers finišēja pēc distancē pavadītām 35 minūtēm un 53,3 sekundēm, bet Ponsilouma viņam piekāpās par 1,3 sekundēm. Trešajā vietā finišējušais norvēģis Tarjeijs Bē bija vēl astoņas sekundes lēnāks.

Paifers karjeras laikā uzvarējis desmit reizes, bet tikai svētdien tika pie pirmā panākuma sacensībās ar kopēju startu.

"Protams, ka šodien paveicu labu darbu šautuvē. Pēdējā ugunslīnijā man paveicās ar otro šāvienu, biatlonā vienmēr viss ir uz naža asmens," pēc uzvaras teica Paifers.

Tikmēr sievietēm 12,5 kilometru distancē Ulsbū-Reiselanna neaizvēra vienu mērķi, finišēdama pēc 34 minūtēm un 5,4 sekundēm. 14,0 sekundes vēlāk finiša līniju šķērsoja viņas tautiete Tirila Ekhofa, bet 26,9 sekundes atpalika Doroteja Vīrere no Itālijas.

Gada pēdējā posma sprinta un iedzīšanas sacensībās uzvarēja Sturla Holms Lēgreids un Ekhofa. Lēgreids svētdien samierinājas ar sesto vietu.

Latvijas biatlonisti sacensībām ar kopēju startu nekvalificējās.

Vīriešiem Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 428 punktiem ir šodien septītajā vietā finišējušais norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē, otro vietu ar 373 punktiem ieņem Lēgreids, bet trešais ar 344 punktiem ir zviedrs Sebastians Sāmuelsons, kurš svētdien bija astotais. Andrejs Rastorgujevs iekrājis 72 punktus, kas dod 35.vietu.

Sievietēm pirmā ar 415 punktiem ir Ulsbū-Reiselanna, 378 punktus iekrājusi svētdien 14.pozīcijā finišējuši Hanna Ēberje, bet 346 punkti ir Ekhofai. Baiba Bendika ar 21 punktu atrodama 59.pozīcijā.

Jauno gadu sportisti iesāks ar diviem posmiem Oberhofā, bet turpinājumā iecerēts etaps Antholcā. Februārī pasaules čempionātu uzņems Pokļuka, turpinājumā būs divi posmi Nove Mesto, bet sezonas izskaņa paredzēta marta otrajā pusē Oslo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu