Titulētais Nurtugs saņēmis reālu cietumsodu (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Peters Nurtugs
Peters Nurtugs Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais titulētais Norvēģijas distanču slēpotājs Peters Nurtugs par narkotisko vielu glabāšanu un ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem saņēmis septiņu mēnešu cietumsodu, vēsta Norvēģijas sabiedriskā raidorganizācija NRK. 

Šī gada augustā viņš tika pieķerts vadām automašīnu ar 168 km/h. Turklāt viņa mājās policija atrada kokaīnu. 

Asins analīzes apliecināja, ka, vadot automašīnu, kad viņu apturēja policija, Nurtugs nebija narkotiku vai alkohola reibumā.

Lielu nosodījumu Nurtugs saņēma par sevis filmēšanu, kad vietā, kur atļautais braukšanas ātrums bija 110 kilometri stundā, viņš traucies ar 203 kilometriem stundā, pie tam filmējot sevi un vēlāk videomateriālus pavairojot draugu pulkā.

"Viena roka bija uz stūres, bet ar otru es sevi filmēju," lietas izskatīšanā atklāja Nurtugs, kuram par šo pārkāpumu uz mūžu atņemta vadītāja apliecība.

Nurtugs vēlāk arī atzina, ka viņam ir nopietna atkarība no narkotiskajām vielām.

Bijušais slēpotājs augustā Norvēģijas dienvidaustrumos par ātruma pārkāpšanu tika apturēts, bet vēlāk policija pārmeklēja viņa auto un atrada sešus gramu kokaīna, kā arī 0,65 gramus citas substances.

Nurtugs ir divkārtējs olimpiskais čempions un 13 reizes triumfējis pasaules čempionātā. Viņš uzvarējis arī prestižajā "Tour de Ski" un ieguvis vairākas citas vērā ņemamas individuālas balvas.

"Nav šaubu, ka Nortugs sevi un arī apkārtējos pakļāvis nevajadzīgam riskam, kas varēja beigties ar gūtām traumām vai pat nāvi," sprieduma paziņošanā teica tiesnese Ole Kristena Overberga.

Papildus cietumsodam viņam uz mūžu atņemta automašīnas vadītāja apliecība. 

Vietējie juristi gan pauduši pārliecību, ka Nurtugam septiņu mēnešu vietā cietumā būs jāpavada vien četri, bet vadītāju apliecību viņš, visticamāk, atkārtoti varēs iegūt pēc pieciem gadiem.

Tiek ziņots, ka sportists pilnībā atzinis savu vainu un piekrīt sodam.

34 gadus vecais Nurtugs iepriekš izcieta 50 dienu mājas arestu par 2014. gada maijā dzērumā izraisītu autoavāriju.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu