IIHF sola līdz 11. janvārim sniegt atbildi par PČ hokejā rīkotājiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols (no kreisās) un Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis
Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols (no kreisās) un Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis Foto: Zane Bitere/LETA

Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) solījusi līdz 11.janvārim sniegt atbildi par 2021.gada pasaules čempionāta rīkotājiem, laikrakstam "Diena" atklāja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

2021.gada pasaules čempionātu nākamgad jāuzņem Minskai un Rīgai, taču Latvijas valdība nevēlas rīkot turnīru kopā ar Baltkrieviju, jo tās pašpasludinātā prezidenta Aleksandra Lukašenko režīms pielieto represijas pret mierīgajiem protestētājiem.

Bija plānots, ka IIHF Padome 18.novembrī lems par to, vai daļu no nākamā gada pasaules čempionāta rīkošanas turpināt uzticēt Minskai, taču sēdē nekādi lēmumi šajā jautājumā netika pieņemti. Dažas dienas pēc sēdes parādījās informācija, ka Minskā paredzētās spēles varētu uzticēt Krievijai, taču pagājušajā nedēļā Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) diskvalificēja Krieviju uz diviem gadiem, tādējādi šī valsts nevar uzņemt starptautiskus sporta pasākumus.

Kā atklāja Koziols, Latvijas puse ir izteikusi savu redzējumu, pie kādiem nosacījumiem tā gatava viena pati sarīkot pasaules čempionātu.

"Vispirms jau svarīgs ir finansiālais aspekts. IIHF saprot, ka pašreizējos apstākļos ir vajadzīgs līdzfinansējums, un viņi ir gatavi to sniegt. Pēc iespējas ātrāk arī vajadzētu skaidrību, jo laika vairs nav palicis daudz. Esam vienojušies, ka vēlākais līdz 11.janvārim mums tiks dota skaidra atbilde," laikraksts "Diena" citē Koziola teikto.

Šobrīd Latvijā tikai "Arēna Rīga" atbilst pasaules čempionāta spēļu aizvadīšanai, taču novembrī tika ziņots, ka vēl vienu ledus laukumu varētu ierīkot "Elektrum" Olimpiskajā sporta centrā. 2006.gadā, kad Rīga pirmo reizi uzņēma pasaules čempionātu, spēles notika "Arēnā Rīga" un uz ledus laukuma, kas tika ierīkots "Skonto" hallē.

Rīga un Minska 2017.gada maijā notikušajā balsojumā sīvā cīņā pārspēja Somijas pilsētas Helsinkus un Tamperi. Plānots, ka Rīgā un Minskā notiks grupu turnīri un pa diviem ceturtdaļfināliem, bet pusfināli un fināls tiks aizvadīti Baltkrievijas galvaspilsētā.

Maijā IIHF lēma, ka Rīgā B grupā spēlēs Latvija, Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna, bet Minskā A grupā cīnīsies Baltkrievija, Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija un Lielbritānija.

Minska pasaules čempionātu uzņēma arī 2014.gadā, un jau toreiz Eiropas Parlaments aicināja IIHF liegt Baltkrievijai uzņemt meistarsacīkstes, norādot uz varas iestāžu represijām pret opozīciju.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

2021.gada pasaules čempionāts ieplānots no 21.maija līdz 6.jūnijam. Iepriekš bija plānots, ka meistarsacīkstes sāksies 7.maijā, taču tās tika pārceltas pāris nedēļas uz priekšu, jo Eiropā varētu aizkavēties nacionālo čempionātu izspēle.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu