Īzaks, Vaits, Anunobi, Kenards un Fulcs tiek pie jauniem līgumiem

LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Markele Fulcs
Markele Fulcs Foto: AFP/SCANPIX

Pieci Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāji - Džonatans Īzaks, Deriks Vaits, Ogugua Anunobi, Lūks Kenards un Markele Fulcs - pirmdien tika pie jauniem līgumiem ar savām līdz šim pārstāvētajām komandām.

Ja komandas ar šiem basketbolistiem līdz pirmdienai nepagarinātu līgumus, nākamajā vasarā viņi kļūtu par ierobežoti brīvajiem aģentiem. Līgumi stāsies spēkā ar 2021./2022.gada sezonu.

Orlando "Magic" ar Īzaku pagarināja līgumu uz četriem gadiem par 80 miljoniem ASV dolāru, bet Sanantonio "Spurs" ar Vaitu un Toronto "Raptors" ar Anunobi uz četriem gadiem par 72 miljoniem dolāru. Savukārt Losandželosas "Clippers" ar Kenardu vienojusies par četru gadu līgumu un 64 miljoniem dolāru, bet "Magic" un Fulcs pagarinājuši līgumu uz trim sezonām par 50 miljoniem ASV dolāru.

2017.gada NBA drafta pirmais numurs Fulcs, kuram savainojumi lieguši pilnvērtīgi sevi apliecināt, iepriekšējā sezonā vidēji vienā mačā guva 12,1 punktu un 5,1 reizi rezultatīvi piespēlēja. Īzaks iepriekšējā sezonā guva caurmērā 11,9 punktus un izcīnīja 6,8 bumbas zem groziem. Viņš NBA noslēguma fāzes turnīrā pārrāva kreisās kājas krusteniskās saites un šosezon, visticamāk, nespēlēs.

Anunobi iepriekšējā sezonā kļuva par "Raptors" pamatsastāva spēlētāju, vidēji mačā gūstot 10,6 punktus un izcīnot 5,3 atlēkušās bumbas. Savukārt pērnā gada Pasaules kausā spēlējušais Vaits caurmērā vienā spēlē atzīmējās ar 11,3 punktiem, bet Kenards guva 15,8 punktus, izcīnīja 3,5 bumbas zem groziem un veica 4,1 rezultatīvu piespēli.

Pirmssezonā jaunus līgumus parakstīja vairākas līgas zvaigznes, kas vasarā būtu kļuvuši par brīvajiem aģentiem. Jannis Adetokunbo ar Milvoki "Bucks" vienojās par iespaidīgāko līgumu līgas vēsturē, Losandželosas "Lakers" turpinās pārstāvēt Lebrons Džeimss un Entonijs Deiviss, Jūtas "Jazz" turpināts spēlēt Rūdijs Gobērs, bet Losandželosas "Clippers" rindās paliks Pols Džordžs.

Tāpat Maiami "Heat" sastāvā paliks Bems Adebajo, jaunu līgumu ar Bostonas "Celtics" noslēdza Džeisons Teitams, "Jazz" turpinās spēlēt Donovans Mičels, bet Sakramento "Kings" arī turpmāk pārstāvēs De'Ārons Fokss.

Jaunā NBA sezona sāksies otrdien ar divām regulārā čempionāta spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu