Gada labākais futbolists Levandovskis: Biju gatavs pievienoties Mančestras "United"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Roberts Levandovskis
Roberts Levandovskis Foto: Reuters/ScanPix

2020. gada pasaules labākais futbolists Roberts Levandovskis savulaik bijis tuvu pārejai uz Anglijas premjerlīgas klubu "Mančestras "United".

Polijas izlases un Vācijas kluba Minhenes "Bayern" līderis pagājušajā nedēļā saņēma Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) 2020. gada labākā futbolista balvu, aptaujas fināla balsojumā apsteidzot portugāli Krištianu Ronaldu un argentīnieti Lionelu Mesi.

FIFA balsojumā par Levandovski savu balsi atdeva arī visi trīs Latvijas pārstāvji - valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs, izlases vārtsargs un komandas kapteinis Pāvels Šteinbors, kā arī žurnālists un futbola komentētājs Ilvars Koscinkevičs. Polijas futbolists par labāko tika atzīts pirmo reizi karjerā.

Levandovskis intervijā "France Football" pastāstīja, ka 2012. gadā viņš bija tuvu pārejai uz Mančestras "United" komandu, kas pēdējos gados zaudējusi savu spozmi. Pēdējo reizi Anglijas premjerlīgas čempionātā izdevās triumfēt 2013. gadā.

Tolaik Levandovskis gan pārstāvēja citu Vācijas klubu - Dortmundes "Borussia". 2014. gadā bez "transfēra" jeb pārejas samaksas Polijas futbolists pievienojās "Bayern" komandai, kuras rindās 307 mačos viņš guvis 266 vārtus.

"Pēc mana otrā gada Dortmundē man bija saruna ar seru Aleksu Fergusonu. Viņš gribēja, lai pārceļos uz Mančestru. Es biju ļoti ieinteresēts, bet Dortmunde negribēja mani palaist prom. Mani tas neapbēdināja, jo "Borussia" komandā klājās labi," pastāstīja Levandovskis.

Mančestras "United" galvenais treneris Fergusons poli aizstāja ar Nīderlandes izlases uzbrucēju Robinu van Persiju, kurš par aptuveni 25,5 miljoniem eiro tika iegādāts no Londonas "Arsenal". Viņš guva 26 vārtus un palīdzēja "United" triumfēt premjerlīgā 2013. gadā.

32 gadus vecais Levandovskis ir astoņkārtējs Vācijas bundeslīgas čempions (seši tituli ar "Bayern", divi ar "Borussia"). 

2013. gadā Levandovskis ar "Borussia" sasniedza UEFA Čempionu līgas finālu, bet šogad ar "Bayern" viņam pirmo reizi karjerā izdevās triumfēt šajā turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu