Bijušais Rīgas "Dinamo" vārtsargs Holts vēlējās iegūt Latvijas pasi un spēlēt Soču Olimpiādē (2)

CopyDraugiem X Whatsapp

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" vārtsargs Kriss Holts nu jau aizvadītās desmitgades sākumā bija Latvijas hokeja fanu mīlulis un vietējā rokzvaigzne. Viņš žilbināja gan ar sniegumu vārtos, gan ar ģitāru rokās pie mikrofona. Izrādās, ka Kriss plānoja kļūt par Latvijas pilsoni un spēlēt Latvijas izlasē.

TVNET podkāsta "Čempionu brokastis" 28.sērijā ciemojās bijušais "Dinamo" vārtsargs Holts, kurš atcerējās nokļūšanu Rīgā ar Kaspara Daugaviņa palīdzību, sāpīgo un pēkšņo šķiršanos no komandas, kā arī piedzīvojumus Doņeckā.

Holts Rīgas "Dinamo" sastāvu papildināja 2010. gada vasarā. Iepriekš bija aizvadījis divas spēles Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Pasaules hokeja Mekā viņš gan uz ledus Ņujorkas "Rangers" un Sentluisas "Blues" sastāvā kopā aizvadīja mazāk nekā pusstundu, bet ne reizi netika pārspēts.

Holtam bija savas iecienītākās ēstuves Vecrīgā, tāpat arī stāvvieta, kur allaž novietoja auto. Problēmas viņam Rīgā sagādāja tramvaju kustība. Divu gadu laikā hokejists tā arī neesot "atkodis" tramvaju kustību un satiksmes noteikumus, kas to regulē.

Rīgā Holts kļuva par rokzvaigzni ne tikai uz ledus, bet arī burtiskā nozīmē. Sniegums laukumā bija pārliecinošs, uzvaras krājās kaudzītē, bet Armands Simsons noorganizēja vārtsargam iespēju ierakstīt albumu kopā ar grupu "Dzelzs vilks". 

Pavisam drīz jau Holts bija ierakstu studijā, kur kā pirmo ierakstīja Kolbijas Kalē (Colby Caillat) dziesmas "Realize" aranžēto versiju.

Dziesmu spēlēja radio, pieprasīja izpildīt dažādos pasākumos, kur piedalījās "Dinamo" spēlētāji. Tolaik Kriss uz skatuves vēl esot juties neērti, jo pamatdarbs tomēr bija noķert pa viņu mestos kaučuka gabalus. Ironiski, ka tagad Holts brīvajā laikā piepelnās, uzstājoties ar savu grupu dažādos ASV bāros un klubos.

Sarunā ar Krisu Holtu viņš atklās, kāpēc tomēr nepalika Rīgas "Dinamo", kā zaudēja miljons dolāru vērto līgumu ar Doņeckas "Donbass", kā arī novērtēs tagadējā Latvijas kluba aizsarga Metjū Majones prasmes ģitārspēlē un dziedāšanā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu