Latvijas basketbola klubi Ziemassvētku spēles tomēr neaizvadīs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aigars Šķēle un Artūrs Ausējs
Aigars Šķēle un Artūrs Ausējs Foto: Juris Presņikovs (estlatbl.com)

Atceltas svētdien Jelgavā paredzētās Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) pašmāju komandu Ziemassvētku spēles, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

27.decembrī Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, bija plānotas trīs LIBL spēles.

Pēc Covid-19 konstatēšanas Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandā tika atcelta valmieriešu un "Latvijas Universitātes" spēle.

Otrdien atcelti arī pārējie divi dueļi, kuros "Ogrei" bija jātiekas ar "Liepāju" un "VEF Rīga" komandai jāspēkojas ar "Ventspili".

Latvijas Basketbola līgu direktors Kristaps Janičenoks uzsver, ka īpašā basketbola diena tiks sarīkota, tiklīdz to varēs darīt drošākos apstākļos.

"Kaut gan tika veikti visi nepieciešamie priekšdarbi un piesardzības pasākumi, lai spēles varētu notikt, ievērojot Latvijas valdības noteiktos ierobežojumus un speciālistu ieteikumus, uzskatām, ka šādos apstākļos pareizākā rīcība ir maksimāli samazināt jebkādus riskus. Latvija šobrīd piedzīvo cīņu, kas svarīgāka par sporta sacensībām. Atbalstīsim viens otru un palīdzēsim mediķiem, cenšoties viņiem sagādāt pēc iespējas mazāk darba," LBS citē Janičenoka teikto.

Latvijas - Igaunijas līgas turnīrs atsāksies pēc gadu mijas.

Pirms sezonas apstiprinātais kalendārs paredzēja, ka līdz 6.decembrim katras valsts komandas spēlēs tikai savā starpā, bet sezonas turpinājumā notiks starpvalstu spēles. Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju reģionā, līgas valde nolēma pamatturnīru izspēlēt abās valstīs atsevišķi.

Patlaban apstiprināts Latvijas komandu spēļu kalendārs vēl diviem apļiem, kas provizoriski tiks izspēlēti līdz februāra vidum. Par sezonas turpinājumu tiks lemts vēlāk.

Provizoriskā čempionāta izspēles sistēma paredz iespēju pavasarī organizēt kopīgu izslēgšanas turnīru, savā starpā spēlējot dažādu valstu komandām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu