Treneris Sikora: Tas, kas tagad notiek Baltkrievijā, ir barbarisms

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Bijušais Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Minskas "Dinamo" galvenais treneris Mareks Sikora uzskata, ka 2021. gada pasaules čempionāts (PČ) hokejā nevar notikt. 

Baltkrievijā jau vairāk nekā trīs mēnešus noris protesti pret Aleksandra Lukašenko režīmu un aizvien nav skaidrs, vai nākamgad paredzētais pasaules čempionāts notiks Minskā. 

"Tas ir nežēlīgi. Tas, kas tagad notiek Baltkrievijā, ir barbarisms. Viņi sit un iesloga cilvēkus aiz restēm. Pasaules čempionāts tur nevar notikt. Es absolūti nesaprotu, par ko IIHF vadītājs Renē Fāzels gribēja runāt ar Lukašenko," Baltkrievijas medijam "Tut.by" sacīja Sikora.

Čehijas hokeja speciālists Minskas "Dinamo" komandu vadīja 2010./2011. gada sezonā. 

"Vai protesti Baltkrievijā vainagojas panākumiem? Piedodiet, bet es nedomāju, ka Krievija to pieļaus. Krievija vienkārši neļaus demokrātijai tuvoties savām robežām," izteicās Sikora. 

KHL čempionātā Sikora vadījis arī Jekaterinburgas "Avtomobilist" vienību. 

2021. gada pasaules čempionātu nākamgad jāuzņem Minskai un Rīgai, taču Latvijas valdība nevēlas rīkot turnīru kopā ar Baltkrieviju, jo tās pašpasludinātā prezidenta Aleksandra Lukašenko režīms jau ilgstoši pielieto represijas pret mierīgajiem protestētājiem.

IIHF solījusi līdz 11. janvārim sniegt atbildi par 2021. gada pasaules čempionāta rīkotājiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu