Bertāns un Timma kopā realizē piecus trīspunktniekus "Himki" zaudējumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Timma
Jānis Timma Foto: bckhimki.com

Latvijas basketbolists Dairis Bertāns trešdien guva deviņus punktus un Jānis Timma - astoņus punktus ULEB Eirolīgas 16.kārtas spēlē, kamēr viņu pārstāvētā Maskavas apgabala "Himki" cieta zaudējumu Valensijā, bet Artūrs Kurucs laukumā nedevās Spānijas komandas Vitorijas "TD Systems Baskonia" panākumā viesos

"Valencia" pieveica Maskavas apgabala "Himki" komandu ar 88:82 (16:13, 29:16, 14:23, 29:30).

Bertāns spēlēja 15 minūtes un 27 sekundes, grozā raidot divus no trīs tālmetieniem, kā arī visus trīs soda metienus. Viņš arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, vienu reizi rezultatīvi asistēja, reizi kļūdījās, pārtvēra divas bumbas, trīs reizes pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes un tika pie efektivitātes koeficienta desmit.

Timma spēlēja 19 minūtes un 48 sekundes, grozā raidot divus no pieciem tālmetieniem un abus soda metienus, bet aizmetot garām vienīgo divpunktu metienu. Viņš arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, vienu reizi kļūdījās, reizi pārkāpa noteikumus, izprovocēja trīs piezīmes un tika pie efektivitātes koeficienta desmit.

Rezultatīvākais viesu rindās ar 16 punktiem bija Eriks Makkolums, kamēr mājiniekiem tikpat punktu un deviņas rezultatīvas piespēles Martina Hermansona kontā.

Uzvaru izbraukumā izcīnīja Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "TD Systems Baskonia". Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" savā laukumā bija spiesta piekāpties Vitorijas komandai ar 79:84 (19:23, 22:22, 16:18, 22:21).

Kurucs bija pieteikumā, bet laukumā nedevās.

"Baskonia" rindās ar 16 punktiem atzīmējās Zorans Dragičs, bet mājiniekiem 15 punkti Kevina Pantera kontā.

Kauņas "Žalgiris" izcīnīja ceturto panākumu Eirolīgā pēc kārtas, trīs pēdājās uzvaras svinot mājās. Šoreiz ar 74:73 (22:16, 18:19, 16:16, 18:22) tika pārspēta viena no turnīra tabulas augšgala komandām Minhenes "Bayern".

Mājiniekiem 22 punktus guva Marjus Grigonis, 11 - Arturs Milaknis. Viesu rindās 17 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Džeilenam Reinoldsam.

Jau ziņots, ka otrdien Latvijas basketbolists Rolands Šmits guva sešus punktus, bet viņa pārstāvētā Spānijas komanda "Barcelona" viesos ar 79:86 (24:18, 19:25, 11:25, 25:18) zaudēja Turcijas klubam Stambulas "Anadolu Efes".

Šmits laukumā pavadīja 19 minūtes un 25 sekundes, kuru laikā realizēja divus no pieciem tālmetieniem, bet netrāpīja grozā savu vienīgo divpunktu metienu. Viņš arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, pieļāva vienu kļūdu, divas reizes pārkāpa noteikumus un iekrāja divus efektivitātes koeficienta punktus.

Tikmēr Jānis Strēlnieks palika uz rezervistu soliņa, kamēr viņa pārstāvētā Maskavas CSKA izbraukumā ar rezultātu 87:78 (21:15, 25:26, 20:19, 21:18) uzvarēja Vilērbānas ASVEL, kas ārpus pieteikuma atstāja Rihardu Lomažu.

Eirolīgā līderpozīcijas pēc 16 kārtām ar 13 uzvarām saglabāja CSKA komanda, kurai ar 11 panākumiem seko "Barcelona". "Baskonia" ar septiņām uzvarām 15  spēlēs ir desmitajā vietā, ASVEL ar pieciem panākumiem 15 cīņās ir 16., bet "Himki" ar divām uzvarām noslēdz turnīra tabulu un ir 18.pozīcijā.

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Pagājušajā sezonā čempione netika noskaidrota, turnīram noslēdzoties sešas kārtas pirms regulārā čempionāta beigām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu