Viens no Anglijas izlases vadošajiem spēlētājiem saņēmis bargu sodu par pārkāpumiem likmju izdarīšanā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kīrens Tripjers
Kīrens Tripjers Foto: Reuters/ScanPix

Anglijas izlases futbolistam Kīrenam Tripjeram ir noteikta desmit nedēļu diskvalifikācija un piespriests naudas sods 70 000 sterliņu mārciņu (77 500 eiro) apmērā par likmju likšanas noteikumu pārkāpšanu, trešdien paziņoja Anglijas Futbola asociācija (FA).

30 gadus vecā Madrides "Atletico" aizsarga visā pasaulē aizliegums veikt jebkādas futbola un ar futbolu saistītas darbības būs spēkā līdz 28.februārim. Tripjeram aizliegums stājas spēkā nekavējoties.

Bijusī Totenhemas "Hotspur" zvaigzne - kurš bija viens no Anglijas izcilākajiem izpildītājiem, braucot uz 2018.gada Pasaules kausa pusfinālu - noliedza septiņas apsūdzības.

Tomēr FA paziņoja, ka četri no iespējamiem pārkāpumiem ir pierādīti, bet trīs citi noraidīti.

"Madrides" Atletico "aizsargs noliedza septiņus iespējamos FA noteikuma E8 (1) (b) pārkāpumus, kas, iespējams, notika 2019.gada jūlijā, un pieprasīja personīgu uzklausīšanu," sacīja FA pārstāvis. "Lietas izskatīšanai tika iecelta neatkarīga regulatīvā komisija, un četri no iespējamiem pārkāpumiem tika atzīti par pierādītiem un trīs noraidīti nākamās personiskās uzklausīšanas laikā (oktobrī)."

"Neatkarīgās regulatīvās komisijas rakstveida iemesli lēmumiem un ar to saistītās sankcijas tiks savlaicīgi publicētas," piebilda FA amatpersona.

"Atletico" vēsta, ka saņemtā soda dēļ futbolists komandai nevarēs palīdzēt visam 14 spēlēs, tostarp arī 23.februāra pirmajā UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla mačā ar Londonas "Chelsea". Viņš būs pieejams Madrides derbijam 7.martā.

Noziedzīgie nodarījumi notika 2019.gada jūlijā ap to laiku, kad viņš pabeidza pārcelšanos no Totenhemas uz "Atletico" par maksu aptuveni 20 miljonu sterliņu mārciņu.

Viņa aizliegums attiecas uz noteikuma E8 (1) (b) punktu, kurā teikts: "Ja dalībnieks jebkurai citai personai sniedz jebkādu informāciju par futbolu, kuru dalībnieks ir ieguvis, pamatojoties uz savu pozīciju spēlē un kas nav publiski pieejama, dalībnieks ir pretrunā ar šo noteikumu, ja jebkura cita informācija tiek izmantota otras personas derībām vai saistībā ar tām. "

Tripjers bija nelokāms, kad viņam maijā pirmo reizi izvirzīja apsūdzību, norādot uz savu nevainīgumu.

"Es vēlos skaidri pateikt, ka, kaut arī esmu profesionāls futbolists, es nevienā posmā neesmu izdarījis nevienu ar futbolu saistītas likmes vai saņēmis finansiālu labumu no citām derībām," viņš teica paziņojumā.

Šosezon futbolists Madrides vienības rindās visos turnīros kopumā aizvadījis 13 mačus, kuros izcēlies ar četrām rezultatīvām piespēlēm.

"Atletico" ar 32 punktiem 13 mačos ir Spānijas čempionāta līdervienība, taču tikpat punktu ir arī Madrides "Real", kas aizvadījusi par divām spēlēm vairāk.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu