Rīgas "Dinamo" sāks trīs spēļu izbraukuma tūri

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" hokejisti un treneri
Rīgas "Dinamo" hokejisti un treneri Foto: Artūrs Stabulnieks/Rīgas "Dinamo"

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" sestdien Minskā savā šī gada pēdējā izbraukuma sērijā pret vietējo "Dinamo" lūkos pārtraukt četru zaudēto spēļu sēriju.

Spēle starp abām komandām Minskā paredzēta plkst.16.30, to tiešraidē translējot kanālam "TV3 Sport 2".

Pēc šī mača "Dinamo" 28. un 30.decembrī izbraukumā šogad atlikušas divas spēles pret attiecīgi Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un Maskavas "Spartak" vienībām. 2021.gadu rīdzinieki iesāks ar četrām mājas spēlēm pēc kārtas.

Pirmdien rīdzinieki aizvadīja savu pēdējo šī gada mājas spēli, kurā ar 5:6 papildlaikā piekāpās "Soči" komandai, kas vienubrīd bija iedzinējos ar 1:4. Vēl iepriekš "dinamieši" mājās ar 1:4 piekāpās Sanktpēterburgas SKA, bet pagājušajā otrdienā ar 4:6 atzina Ņižņijnovgorodas "Torpedo" pārākumu.

Zaudējums pret "Soči" jau bija ceturtais pēc kārtas, bet šomēnes "Dinamo" vienīgo uzvaru negaidīti izcīnīja pret SKA, kas "bullīšos" zaudēja ar 3:4.

Gana neveiksmīga gada izskaņa padevusies arī Minskas "Dinamo", kas 13.decembrī ar 3:2 "bullīšos" uzvarēja Pekinas "Kuņluņ Red Star", bet vēlāk zaudēja Ufas "Salavat Julajev" un Magņitagorskas "Metallurg". 

"Dinamo" ar 16 punktiem 36 mačos ieņem pēdējo vietu starp 11 Rietumu konferences klubiem un ir vājākā komanda visā līgā, tikmēr Minskas komanda ar 43 punktiem 37 spēlēs atrodama piektajā pozīcijā.

KHL čempionātā abi klubi savā starpā tikušies 47 reizes, no kurām 23 reizes uzvaru svinējusi Rīgas vienība. Šosezon abi klubi savā starpā tikušies jau trīsreiz, tikai pirmajā no mačiem rīdziniekiem spējot izcīnīt uzvaru ar 4:3. Toreiz "bullīšos" uzvaru nodrošināja Pāvels Černovs, kurš nu jau atrodas Maskavas "Spartak" paspārnē.

Rīgas "Dinamo" sastāvā vairs nav arī vārtsargi Iļja Proskurjakovs un Zeins Makintairs, taču ceturtdien komandai pievienojās cits krievu vārtsargs Ivans Naļimovs.

"Dinamo" komandas galvenā trenera Pētera Skudras un viņa asistentu rīcībā izbraukumā būs šādi hokejisti:

vārtsargi - Ivans Naļimovs, Bruno Brūveris, Reinis Liepiņš;

aizsargi - Jānis Jaks, Metjū Majone, Roberts Mamčics, Ernests Ošenieks, Rīss Skārlets, Kristaps Sotnieks), Kristaps Zīle;

uzbrucēji - Daniels Bērziņš, Rihards Bukarts, Roberts Bukarts, Lauris Dārziņš, Mārtiņš Dzierkals, Jevgeņijs Gračovs, Emīls Ģēģeris, Miks Indrašis, Dāvids Levins, Džeisī Lipons, Deniss Paršins, Gunārs Skvorcovs, Genadijs Stoļarovs, Jānis Švanenbergs, Daņila Larionovs, Gļebs Zirjanovs.

Savainojuma un slimības dēļ Rīgā paliks Staņislavs Gaļimovs, Džordans Murejs un Tonijs Sunds.

Savukārt aizsargs Miks Tumānovs un uzbrucēji Kārlis Bucenieks, Deniss Fjodorovs, Gustavs Millers, Rūdolfs Polcs, Gļebs Prohorenkovs, Patriks Zabusovs paliks "Rīgas" rindās.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu