Linekers: Mesi rekords ir nepārspējams (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lionels Mesi
Lionels Mesi Foto: AFP/SCANPIX

Argentīnieša Lionela Mesi vārtu gūšanas rekords vienā klubā "Barcelona" rindās nekad netiks pārspēts, trešdien savā "Twitter" kontā prognozēja bijušais Anglijas un Barselonas kluba uzbrucējs Gerijs Linekers.

Mesi otrdien uzvarā izbraukumā ar 3:0 pār Valjadolidas "Real" pārspēja visu laiku labākā futbolista brazīlieša Pelē rekordu - 643 vārti viena kluba rindās -, gūstot trešos vārtus Barselonas vienības labā un savus 644.vārtus "Barcelona" sastāvā.

Rekordi tiek pārspēti, kā ir pierādījis Mesi, taču Linekers saka, ka šis būs nesasniedzams.

"Lai pārspētu Mesi 644 vārtu rekordu, kādam būs jāgūst vidēji 43 vārti sezonā 15 gadus vienā klubā," "Twitter" kontā raksta Linekers, kurš tagad ir britu raidorganizācijas BBC raidījumu vadītājs.

"Šis ir rekords, par kuru neviens nekad nedomāja, ka tas tiks pārspēts. Tagad tas tiešām vairs netiks pārspēts," raksta bijušais Anglijas izlases uzbrucējs.

33 gadus vecā Argentīnas zvaigzne otrdien pārrakstīja vēstures grāmatas, kad 65.minūtē sita bumbu Hordi Masipa vārtos.

Mesi savus pirmos vārtus "Barca" labā guva 2005.gadā. Viņš ir pārspējis Pelē Brazīlijas klubā "Santos" no 1956. līdz 1974.gadam sasniegto rekordu.

"Kad sāku spēlēt futbolu, nekad nedomāju, ka kaut kad labošu kādu rekordu, it īpaši ne tādu, ko sasniedzu šodien, labojot Pelē rekordu,"

Mesi pēc mača ierakstīja savā "Instagram" kontā.

"Es tikai varu pateikties visiem, kas man palīdzēja šo gadu laikā, - maniem komandas biedriem, manai ģimenei, maniem draugiem un visiem, kas atbalsta mani katru dienu."

Mesi pēdējais karjeras sasniegums ir gūts pēc neveiksmīgā pirmssezonas mēģinājuma pamest "Barca", kad Čempionu līgas ceturtdaļfinālā Barselonas vienību ar 8:2 sagrāva Minhenes "Bayern".

Pagaidām seškārtējais "Ballon d'Or" balvas ieguvējs turpina darboties laukumā, lai gan šonedēļ intervijā viņš teica, ka šovasar viņam bija "ļoti slikti".

"Es redzu Mesi laimīgu. Viņš smagi strādā, un viņš ir ļoti svarīga mūsu uzbrukuma spēles sastāvdaļa," pēc otrdienas uzvaras sacīja "Barcelona" treneris Ronalds Kūmans.

Mesi tagad acu priekšā ir Pelē rekords izlasē gūto vārtu ziņā Dienvidamerikā. Viņam ir 71 vārti, salīdzinot ar Pelē 77 Brazīlijas rindās.

Tomēr atšķirībā no Pelē Mesi vēl nav uzvarējis Pasaules kausa izcīņā, kamēr brazīlietim kā vienīgajam pasaulē tas ir padevies trīsreiz. Mesi ar Argentīnas komandu 2014.gada Pasaules kausa finālā zaudēja Vācijai.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu