Video ⟩ Rīgas "Dinamo" hokejisti izcīna punktu Minskā (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" hokejisti
Rīgas "Dinamo" hokejisti Foto: Artūrs Stabulnieks/Rīgas "Dinamo"

Rīgas "Dinamo" sestdien izbraukumā Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā izcīnīja punktu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā, piedzīvojot zaudējumu papildlaikā pret vietējo "Dinamo".

"Dinamo" klubu duelī Rīga piekāpās Minskai papildlaikā ar rezultātu 2:3 (0:2, 1:0, 1:0, 0:1).

Rīgas komandas labā vārtus guva Gļebs Zirjanovs un Deniss Paršins.

Debiju Latvijas vienības vārtos piedzīvoja Ivans Naļimovs, kuram šī bija pirmā KHL spēle kopš 20.februāra. Naļimovam šajā mačā bija jātiek galā ar pretinieku 31 metienu, bet viesi izpildīja vien 14 raidījumus.

Jau spēles otrajā minūtē pēc Roberta Bukarta noraidījuma rīdzinieki nonāca mazākumā, kurā spēlēja pasīvi, tāpēc pretiniekiem ātri izdevās izvirzīties vadībā. Viesu hokejistu piespiešanos vārtiem izmantoja Brenans Menels, kurš panāca 1:0.

Perioda turpinājumā rīdzinieki divreiz spēlēja vairākumā, turklāt vienu reizi piecatā pret trijiem, taču pretiniekus pārspēt nespēja. Turpretī Minskas hokejisti perioda priekšpēdējā minūtē savu iespēju izmantoja, Aleksandram Kogaļovam pēc skaistas izspēles dubultojot laukuma saimnieku pārsvaru.

Ciemiņi otro periodu sāk apņēmīgu un ceturtās minūtes sākumā Zirjanovs apslidoja vārtus un pēc pagrieziena raidīja ripu tīklā - 1:2. Trešdaļa turpinājās ar ātru un dinamisku hokeju, taču rezultāts palika nemainīgs.

Jau trešā perioda ievadā Minskas komanda kļūdījās savā aizsardzības zonā, rīdzinieki ieguva ripu un trešdaļas 19.sekundē tiklā to raidīja Paršins - 2:2. Pamatlaikā rezultāts palika nemainīgs un abas komandas dueli turpināja piecu minūšu pagarinājumā.

Papildlaiks noslēdzās pēc nospēlētas 31 sekundes, jo Naļimovu vēlreiz pārspēja Menels, kurš meta ar nūjas neērto pusi. 

Pēc šī mača "Dinamo" 28. un 30.decembrī izbraukumā šogad atlikušas divas spēles pret attiecīgi Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un Maskavas "Spartak" vienībām. 2021.gadu rīdzinieki iesāks ar četrām mājas spēlēm pēc kārtas.

Pirmdien rīdzinieki aizvadīja savu pēdējo šī gada mājas spēli, kurā ar 5:6 papildlaikā piekāpās "Soči" komandai, kas vienubrīd bija iedzinējos ar 1:4. Vēl iepriekš "dinamieši" mājās ar 1:4 piekāpās Sanktpēterburgas SKA, bet pagājušajā otrdienā ar 4:6 atzina Ņižņijnovgorodas "Torpedo" pārākumu.

Zaudējums pret "Soči" jau bija ceturtais pēc kārtas, bet šomēnes "Dinamo" vienīgo uzvaru negaidīti izcīnīja pret SKA, kas "bullīšos" zaudēja ar 3:4.

Gana neveiksmīga gada izskaņa padevusies arī Minskas "Dinamo", kas 13.decembrī ar 3:2 "bullīšos" uzvarēja Pekinas "Kuņluņ Red Star", bet vēlāk zaudēja Ufas "Salavat Julajev" un Magņitagorskas "Metallurg". 

Rīgas klubs ar 17 punktiem 37 mačos ieņem pēdējo vietu starp 11 Rietumu konferences klubiem un ir vājākā komanda visā līgā, tikmēr Minskas komanda ar 45 punktiem 38 spēlēs atrodama piektajā pozīcijā.

KHL čempionātā abi klubi savā starpā tikušies 48 reizes, no kurām 23 reizes uzvaru svinējusi Rīgas vienība. Šosezon abi klubi savā starpā tikušies jau četrreiz, tikai pirmajā no mačiem rīdziniekiem spējot izcīnīt uzvaru ar 4:3. Toreiz "bullīšos" uzvaru nodrošināja Pāvels Černovs, kurš nu jau atrodas Maskavas "Spartak" paspārnē.

Rīgas "Dinamo" sastāvā vairs nav arī vārtsargi Iļja Proskurjakovs un Zeins Makintairs, taču ceturtdien komandai pievienojās cits krievu vārtsargs Ivans Naļimovs.

"Dinamo" komandas galvenā trenera Pētera Skudras un viņa asistentu rīcībā izbraukumā ir šādi hokejisti: vārtsargi - Ivans Naļimovs, Bruno Brūveris, Reinis Liepiņš; aizsargi - Jānis Jaks, Metjū Majone, Roberts Mamčics, Ernests Ošenieks, Rīss Skārlets, Kristaps Sotnieks, Kristaps Zīle; uzbrucēji - Daniels Bērziņš, Rihards Bukarts, Roberts Bukarts, Lauris Dārziņš, Mārtiņš Dzierkals, Jevgeņijs Gračovs, Emīls Ģēģeris, Miks Indrašis, Dāvids Levins, Džeisī Lipons, Deniss Paršins, Gunārs Skvorcovs, Genadijs Stoļarovs, Jānis Švanenbergs, Daņila Larionovs, Gļebs Zirjanovs.

Savainojuma un slimības dēļ Rīgā palika Staņislavs Gaļimovs, Džordans Murejs un Tonijs Sunds. Savukārt aizsargs Miks Tumānovs un uzbrucēji Kārlis Bucenieks, Deniss Fjodorovs, Gustavs Millers, Rūdolfs Polcs, Gļebs Prohorenkovs, Patriks Zabusovs paliks "Rīgas" rindās.

Sestdien "Dinamo" oficiāli izziņoja līgumus ar uzbrucējiem Andris Džeriņu un Nikolaju Jeļisejevu, kā arī vārtsargu Jāni Vori. Šī trijotne gan pagaidām izbraukumā nav devusies.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu