Mūžībā devusies Latvijas orientēšanās sporta leģenda

CopyDraugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Pirmajos Ziemassvētkos 86 gadu vecumā devies orientēšanās sporta treneris un par leģendu dēvētais Rusins Vilks, svētdien ziņo Latvijas Orientēšanās federācija (LOF).

Vilku par savu treneri, dzīves skolotāju un pat par tēvu sauca simtiem orientieristu. Viņa audzēkņi ir ne tikai pasaules, Eiropas, PSRS čempioni, bet arī citi sabiedrībā cienījami cilvēki, tostarp profesori, doktori, finansisti, uzņēmēji, pedagogi, mākslinieki, aktieri un valsts vadītāji.

Vilks dzima 1934.gada 7.maijā. Vecāki puikam deva vārdu Rūsiņš, taču vēstures līkločos tas mainījies. 1954.gadā Vilks uzsāka darbu "Rīgas pionieru pilī" kā Tūrisma semināru vadītājs, ar laiku kļuva par Orientēšanās sporta sekcijas vadītāju, Tūrisma un novadpētniecības daļas vadītāju, kā arī Latvijas jauniešu izlases orientēšanās sportā treneri un republikas kategorijas tiesnesi.

"Rīgas pionieru pilī" (vēlāk - "Rīgas skolēnu pils") Vilks nostrādāja līdz pat 2009.gadam. Vairāk nekā 40 gadus speciālists bija piemērs gan saviem audzēkņiem, gan visai orientieristu saimei, jo Vilks bija ne tikai izcils treneris, bet arī pedagogs. Viņa dzīves moto bija: "Ir svarīgi izaudzināt, pirmkārt, labu cilvēku un tikai tad sportistu".

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu