Skudra: Tādu hokeju kā šovakar gribam spēlēt katru vakaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Pēteris Skudra un Rīgas "Dinamo" hokejisti
Pēteris Skudra un Rīgas "Dinamo" hokejisti Foto: Artūrs Stabulnieks/Rīgas "Dinamo"

Tādu hokeju kā šovakar gribam spēlēt katru vakaru, pēc Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Rīgas "Dinamo" zaudējuma pirmdien viesos pret Ņižņijnovgorodas "Torpedo" pēcspēles preses konferencē teica rīdzinieku galvenais treneris Pēteris Skudra.

"Dinamo" Ņižņijnovgorodā piekāpās Pētera Skudras iepriekš vadītajai vienībai "Torpedo" ar 2:3 (1:2, 1:0, 0:1).

Abus divus vārtus "Dinamo" labā guva Rihards Bukarts.

Skudra bija apmierināts ar pirmdien demonstrēto spēli, piebilstot, ka Minskā bija pavisam cits, ne tik kvalitatīvs hokejs viņa vadītās komandas izpildījumā.

"Lielisks mačs," par aizvadīto cīņu preses konferencē teica Skudra. "Azarta pilns, ar daudziem vārtu gūšanas momentiem, daudz labu kombināciju, vēlmi uzvarēt no abām pusēm. Gribu puišus uzteikt, ka pret ātru un tehnisku komandu lieliski nospēlēja."

Treneris atzīmēja, ka, rezultātam esot 2:2, bija daudzas lieliskas vārtu gūšanas iespējas.

"Protams, jāpiemin mājinieku vārtsargs Ņikita Serebrjakovs, taču tā ir tā spēle, kā mēs gribam darboties laukumā," apmierināts ar hokejistu darbību laukumā bija treneris. "Pēc zaudējuma Minskā izdarījām nepieciešamos secinājumus un, lai arī šodien zaudējām, labi rīkojāmies ar ripu. Mūsu jaunie spēlētāji šodien tik lieliski piespēlēja un veidoja tādus vārtu gūšanas momentus, nebaidoties spēlēt. Nedaudz pietrūka veiksmes šodien, taču tādu spēļu šogad ir daudz. To skaidroju ar mūsu jauno spēlētāju pieredzes trūkumu, taču es personīgi guvu lielu baudu no spēles."

Īpaši Skudram patika trīs izgājieni uzbrukumā otrajā periodā, kad uzbrucēji bija skaitliskā pārsvarā pār aizsargiem. Viņš pārāk lielu lomu nepiešķīra neizmantotajam lielajam vairākumam trešdaļas vidū, kas bija tikai 15 sekundes, uzsverot, ka "Torpedo" ir "ļoti meistarīga komanda" un to, ka savas iespējas mājinieki izmantoja labāk.

Treneris uzsvēra, ka spēle bija līdzīga un ka par pieļauto kļūdu "Torpedo" rīdziniekus sodījusi. "Dinamo" deva iespēju "Torpedo" cerēt uz panākumu, un mājinieki šo iespēju izmantoja. Izmantojot vienu no diviem - trim ļoti labiem vārtu gūšanas momentiem, situācija laukumā būtu pavisam cita.

Tā ir šīs sezonas "Dinamo" kaite - veidot labus vārtu gūšanas momentus un "pārmētāt" pretinieku, taču nespēt gūt vārtus, teica treneris.

Tā kā trīs aizsardzības spēlētāji ir "izkrituši" no ierindas, pirmdien aizsardzībā rāvās uzbrucējs Gunārs Skvorcovs, kura darbību Skudra novērtēja kā "ļoti solīdi", kā arī divi jaunie spēlētāji. Viņš atzīmēja, ka ar visām grūtībām pāreja no aizsardzības uzbrukumā bija diezgan laba.

Treneris pieminēja arī vārtsarga Ivana Naļimova pozitīvo faktoru, piebilstot, ka varbūt vārtu sargs nedaudz par vēlu pievienojies komandai, "taču labāk vēlu nekā nekad".

Bijušais "Torpedo" treneris bilda, ka ir pagājis pārāk ilgs laiks, lai cīņas ar "Torpedo" būtu principiālas.

"Ar lielu nepacietību gaidīju ierašanos šajā pilsētā. Ilgu laiku tā man bija kā dzimtā. Tā ir svarīga manas trenera karjeras daļa. divu dienu laikā sazinājos ar tik daudziem paziņām, un emocijas ir pašas labākās," par atkalierašanos pilsētā, kurā galvenā trenera amatā tika aizvadītas sezonas no 2013. līdz 2018.gadam.

Rīgas klubs ar 17 punktiem 38 mačos ieņem pēdējo vietu līgā, kamēr "Torpedo" ar 45 punktiem 40 spēlēs Austrumu grupā atrodas septītajā pozīcijā.

Rīdziniekiem šogad atlikusi tikai viena spēle 30.decembrī Maskavā ar Oļega Znaroka un Latvijas trenera Harija Vītoliņa vadīto Maskavas "Spartak".

Savukārt 2021.gadu "Dinamo" iesāks ar četrām mājas spēlēm pēc kārtas.

Abi klubi pēdējo reizi savā starpā tikās 15.decembrī, kad "Torpedo" viesos bija pārāki ar 6:4. Tā līdz šim bijusi abu klubu vienīgā tikšanās reize šosezon, bet pērn divos mačos uzvaras dalītas uz pusēm. Pirmajā mačā rīdzinieki bija pārāki ar 3:0, bet atbildes duelī "Torpedo" uzvarēja ar 5:2.

Kopumā KHL čempionātā abas vienības savā starpā līdz pirmdienai bija tikušās 34 reizes, no kurām 13 gadījumos pārāki izrādījušies "Dinamo" hokejisti.

Rīgas "Dinamo" sastāvā vairs nav vārtsargi Iļja Proskurjakovs un Zeins Makintairs, taču ceturtdien komandai pievienojās cits krievu vārtsargs Ivans Naļimovs. Tāpat vienības rindas sestdien papildināja arī vārtsargs Jānis Voris, kā arī uzbrucēji Nikolajs Jeļisejevs un Andris Džeriņš.

Savainojuma un slimības dēļ Rīgā palika Staņislavs Gaļimovs, Džordans Murejs un Tonijs Sunds. Savukārt aizsargs Miks Tumānovs un uzbrucēji Kārlis Bucenieks, Deniss Fjodorovs, Gustavs Millers, Rūdolfs Polcs, Gļebs Prohorenkovs, Patriks Zabusovs palika Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienības "Rīgas" rindās.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

"Dinamo" komandas galvenā trenera Pētera Skudras un viņa asistentu rīcībā izbraukumā būs šādi hokejisti:

vārtsargi - Ivans Naļimovs, Bruno Brūveris, Reinis Liepiņš;

aizsargi - Jānis Jaks, Metjū Majone, Roberts Mamčics, Ernests Ošenieks, Rīss Skārlets, Kristaps Sotnieks), Kristaps Zīle;

uzbrucēji - Daniels Bērziņš, Rihards Bukarts, Roberts Bukarts, Lauris Dārziņš, Mārtiņš Dzierkals, Jevgeņijs Gračovs, Emīls Ģēģeris, Miks Indrašis, Dāvids Levins, Džeisī Lipons, Deniss Paršins, Gunārs Skvorcovs, Genadijs Stoļarovs, Jānis Švanenbergs, Daņila Larionovs, Gļebs Zirjanovs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu