Handbola izlasei, gatavojoties EČ kvalifikācijai, būs jāiztiek bez Rīgas Domes kausa

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas izlases handbolisti
Latvijas izlases handbolisti Foto: Raivo Sarelainens/Handball.lv

Latvijas vīriešu handbola izlase sāka gatavošanos janvārī gaidāmajām 2022.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra spēlēm, bet pirms tām Covid-19 izplatības dēļ spēkus nebūs iespēja izmēģināt Rīgas Domes kausā, otrdien vēsta Latvijas Handbola federācija (LHF).

Valstsvienības vīri gatavošanos kvalifikācijas turnīram sāka pirmdien, bet 4. un 5.janvārī bija paredzēts Rīgas Domes kauss, kas ierasti norisinājās decembrī. Šim turnīram bez Latvijas bija pieteikušās arī Lietuva, Igaunija un Somija, bet visas dalībvalstis Covid-19 izplatības dēļ nolēmušas nepiedalīties sacensībās.

Līdz ar to LHF lēmusi par turnīra pārcelšanu uz vēlāku laiku. Tā vietā tiks aizvadītas divas treniņspēles pret "SynotTip" handbola virslīgas klubu izlasi. Šīs izlases sastāvā būs labākie Latvijas spēlētāji, kuri nav iekļuvuši Latvijas izlases sastāvā, lai dotos uz Itāliju, kā arī leģionāri, kas šobrīd spēlē "SynotTip" handbola virslīgā.

Latvijas handbola izlase no 28. decembra dzīvo tā sauktajā "burbulī", kurā tiek stingri kontrolēts, lai neizplatītos Covid-19 vīruss un tādējādi spēlētāji būtu gatavi bez sarežģījumiem doties cīņā par vietu Eiropas handbola čempionātā. Arī "SynotTip" handbola virslīgas klubu izlases spēlētājiem pirms spēlēm ar Latvijas izlasi būs jāveic Covid-19 testi, lai neradītu citiem apdraudējumu.

Šobrīd Latvijas izlases treniņprocesā piedalās 12 izlases kandidāti, bet no janvāra viņiem pievienosies arī ārzemēs spēlējošie Uvis Strazdiņš, Ingars Dude un Artūrs Kuģis, kā arī "Latgols" spēlētājs Romāns Borodknis. Dainis Krištopāns Latvijas izlasei pievienosies vien spēlē pret Itāliju, dodoties uz turieni taisnā ceļā no Francijas.

7.janvārī Latvijas izlase viesos tiksies ar Itāliju, bet trīs dienas vēlāk pretinieki dosies uz Valmieru.

Latvijas izlases kandidātu saraksts:

Raitis Puriņš, Artūrs Kuģis, Rihards Leja, Kristiāns Ingus Jonuška, Māris Veršakovs, Nils Aivis Miķelsons, Endijs Kušners, Artūrs Kļaviņš, Ņikita Pančenko, Ričards Jablonskis, Antons Šuleiko, Dmitrijs Petuhovs, Uvis Strazdiņš, Ingars Dude, Romāns Borodkins, Kristers Ozols, Nils Kreicbergs, Dainis Krištopāns.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu