Vasaras sporta veidu federācijām LOK skaidro jauno finanšu aprites modeli

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Žoržs Tikmers
Žoržs Tikmers Foto: Vadims Morozovs

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) vadība otrdien iepazīstinājusi vasaras sporta veidu federāciju pārstāvjus ar 2021.gada finanšu aprites modeli, aģentūru LETA informēja LOK.

LOK prezidents Žoržs Tikmers un ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks video konferencē ar 17 vasaras olimpisko sporta veidu federāciju vadības pārstāvjiem pārrunāja finansiālā atbalsta sniegšanu Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sportistiem un skaidroja turpmāko finanšu apriti, realizējot vienas pieturas aģentūras principa ieviešanu LOK darbībā no 1.janvāra.

Turpmāk LOV ar katru federāciju slēgs vienu līgumu, un LOV sastāvā esošie sportisti un treneri finansējumu treniņu un sacensību darbam saņems savās federācijās, nevis pa tiešo no LOV.

LOK vadība akcentēja, ka finansējuma apmērs un finansiālais atbalsts LOV sportistiem 2021.gadā nemainīsies, tas nebūs mazāks kā 2020.gadā un tiks saglabāts atbilstoši kritērijiem, prioritāri nodrošinot Tokijas 2020.gada un Pekinas 2022.gada olimpisko spēļu komandu kandidātu atbalstu.

"Ieviešot vienas pieturas aģentūras modeli, tiks stiprināta olimpisko sporta veidu federāciju pastāvība, atbildība gan par savu sporta veida attīstību, gan par sportistiem, treneriem un komandām," uzskata LOK prezidents Tikmers. 

Lejnieks uzsver arī lēmumu par neolimpisko sporta veidu sportistu iekļaušanu LOV sastāvos, atzīstot un atbalstot viņu sasniegtos rezultātus. 

Viņš sola, ka LOV kā Latvijas sporta elites medicīnas centrs modernizēsies, nodrošinot nepieciešamo atbalsta sniegšanu elites sportistiem gan treniņos, gan sacensībās. 

"Vienlaikus ir jānovērtē sporta medicīnas zinātnes inovatīvās tendences un jāpaplašina sportistiem sniedzamā servisa apjoms," norāda Lejnieks.

Kā LOV prioritātes 2021.gadā ir noteiktas ne tikai olimpisko komandu kandidātu nodrošināšana ar medicīniskajiem un rehabilitācijas pakalpojumiem un fiziskās sagatavotības ekspertu pakalpojumu funkcijas nodrošināšana sportistu treniņu un sacensību vietās, bet arī neolimpisko sporta veidu elites sportistu atbalsts.

LETA jau ziņoja, ka LOV dalībnieku sapulce ir apstiprinājusi 2021.gada LOV sastāvus vasaras sporta veidos.

Pirmo reizi 12 vietas tiek rezervētas neolimpiskajiem sporta veidiem - profesionālais bokss, orientēšanās sports, autosports, motosports, ūdenssports. Savukārt pamatsastāvos, izvērtējot šī gada startu iespējas un treniņu darbu, ar nelielām izmaiņām iekļauti 89 atlēti no 18 olimpiskajiem sporta veidiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu