Miezis atzīts par 3x3 basketbola Pasaules tūres 2020. gada MVP

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Nauris Miezis
Nauris Miezis Foto: FIBA.com

Nauris Miezis atzīts par Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) 3x3 Pasaules tūres 2020.gada sezonas vērtīgāko spēlētāju, ziņo turnīra rīkotāji.

29 gadus vecais Miezis uzvarēja žūrijas balsojumā, kurā piedalījās 2020.gada Pasaules tūrē spēlējušie 108 basketbolisti.

Miezis šogad kopā ar "Riga" komandu uzvarēja trīs no piecām sacensībām, tajā skaitā decembrī notikušajā finālposmā. Sezonas pēdējos divos posmos viņš tika atzīts par vērtīgāko spēlētāju.

Viņš kā vienīgais šosezon izpelnījās trīs "Tissot" balvas par uzvaru nesošajiem metieniem, no kuriem viens atnesa triumfu finālposmā. Tāpat viņš bija sezonas produktīvākais spēlētājs, visbiežāk tika turnīra labākajās epizodēs un bija labākais piespēlētājs.

Rezultatīvāko spēlētāju sarakstā Miezis ieņēma otro vietu. Tā kā FIBA 3x3 reitings ir iesaldēts līdz 1.aprīlim, Miezim nav iespēju pacelties rangā, kur viņš ir otrais ar Dušana Buluta. Paredzams, ka, rangam kļūstot aktīvam, viņš atgriezīsies pirmajā pozīcijā.

Miezis balsojumā saņēma 37% punktu, otro vietu ar 22% ieņēma Kārlis Lasmanis, dalītajā trešajā pozīcijā ar 15% bija "Liman" komandu pārstāvošie serbi Stefans Kojičs un Stefans Stojačičs, bet piekto vietu ar 11% ieņēma lietuvietis Igns Vaitkus no "Utena" vienības.

Latvijas 3x3 basketbola komandai "Riga" pavasarī gaidāma Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu