Bagatskis par dēlu Fredu: Viņš parādīja, ka var spēlēt augstā līmenī

CopyDraugiem X Whatsapp
Ainars Bagatskis un Freds Bagatskis
Ainars Bagatskis un Freds Bagatskis Foto: FIBA.com

Fredam Bagatskim jaunatnes Eirolīgas kvalifikācijā bija atvēlēta komandas līdera loma, sarunā ar TVNET sacīja Latvijas basketbolista tēvs Ainars Bagatskis, kurš ir Ukrainas izlases un arī vietējā čempionāta līdervienības "Kyiv" galvenais treneris.

17 gadus vecais Freds pagājušās nedēļas beigās un šīs nedēļas sākumā pārstāvēja Spānijas kluba "Valencia" U-18 junioru komandu, startējot "Adidas Next Generation" turnīrā jeb jaunatnes Eirolīgas kvalifikācijā.

2016. gadā par šī turnīra čempionu Spānijas komandas "Barcelona" rindās kļuva Latvijas basketbolists Rodions Kurucs, kurš nu jau trešo sezonu spēlē Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienībā Bruklinas "Nets".

Spēļu grafiks bija smags, trīs dienās tika aizvadītas četras spēles. Bagatskis juniors vidēji mačā laukumā pavadīja gandrīz 29 minūtes, kas bija lielākais spēles laiks komandā.

Freds mačos guva 19, 4 un 17 punktus, bet pēdējā spēlē palika uz nulles punktu  statistikas ailītē. "Valencia" četrās spēlēs izcīnīja vienu uzvaru, ieņemot 7. vietu starp 8 komandām.

Noslēgumā izdevās pārspēt "Nanterre 92" (Francija, 88:80), bet pirms tam apakšgrupā piedzīvoti zaudējumi pret Badalonas "Joventut" (Spānija, 74:86), Vilērbānas ASVEL (Francija, 66:94) un Malagas "Unicaja" (Spānija, 56:68).

"Pagājušajā nedēļā biju Valensijā uz četrām dienām, satikos ar kluba vadību. Freds ar šo komandu aizvadīja tikai trīs vai četrus treniņus. Ikdienā viņš spēlē "Valencia" otrajā komandā, kas spēlē Spānijas ceturtajā līgā. Tur visi spēlētāji ir par viņu trīs vai četrus gadu vecāki. Šajā komandā bija otrādi - ir daži vienaudži, bet pārējie ir jaunāki. Man šķiet, ka Valensijas komanda bija pati jaunākā šajā turnīrā," pastāstīja Bagatskis seniors.

"Skaidrs, ka Fredam šajā komandā bija atvēlēta līdera loma," norādīja Bagatskis seniors.

"Trīs spēlēs viņš to pierādīja, bet pēdējā spēlē nebija viegli. Viņam bija lielākais spēles laiks komandā un arī lielākais metienu skaits. Turklāt viņš veica lielu apjomu aizsardzībā, visu laiku sedzot pretinieku saspēles vadītājus. Divās dienās spēlēt trīs spēlēs virs 30 minūtēm nav viegli. Vienlaicīgi viņš parādīja, ka viņš var spēlēt augstā līmenī, bet vajadzīga pacietība un laiks. Un jāizmanto tās iespējas, kuras spēle piedāvā," atzīmēja pieredzējušais treneris.

Freds Bagatskis
Freds Bagatskis Foto: Miguel Angel Polo (www.adidasngt.com)

Līdzīgi kā savulaik to darīja tēvs, arī Freds daudz izpilda tālmetienus. Šajā turnīrā četrās spēlēs viņš trāpīja 8 no 34 trīspunktu metieniem (23,5%).

"Pēdējos trīs gadus, kad esmu atbraucis mājās, mēs vasaras pavadām trenējoties. Kad vēl biju spējīgs mest trīspunktu metienus - tagad man ir elkonis satraumēts, tāpēc es nevaru to darīt - man bija grūti viņu apspēlēt. Protams, viņš var mest. Tomēr viņš var darīt arī daudzas citas lietas.

Uzskatu, ka viņš laukumā māk daudz vairāk nekā es, kad beidzu spēlēt (smejas). Viņam jāspēj izmantot savu talantu," teica Bagatskis seniors.

Freds ir pāraudzis tēvu, kurš ir apmēram četrus centimetrus īsāks.

"Viņam augums ir 202 [centimetri]. Viņš mani jau sen ir pāraudzis. Pagājušajā vasarā viņš mani nosauca par sīko," smejot sacīja Bagatskis, kurš ir Latvijas izlases rekordists - visu laiku rezultatīvākais valstsvienības spēlētājs. 

Interviju ar treneri Bagatski pilnā apjomā varēs lasīt nākamajā nedēļā TVNET tiešsaistes žurnālā KLIK.

Bagatskis intervijā pastāstīja par sadzīvi un basketbolu Ukrainā, koronavīrusa Covid-19 izslimošanu, nedaudz atklāja savas domas par Latvijas izlasi un spēlētājiem Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

Šoruden Bagatska vadītā Ukrainas izlase izcīnīja ceļazīmi uz 2022. gada Eiropas čempionāta finālturnīru, bet Latvijas izlasei šis uzdevums vēl priekšā nākamā gada februārī.

Latvijas izlases bijušais galvenais treneris ikdienā vada "Kyiv" klubu, kas Ukrainas Superlīgā patlaban ar uzvaru un zaudējumu bilanci 13-0 ir sezonas līdere.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu