Hemona kļūst par pirmo galveno treneri - sievieti NBA vēsturē

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Pēc Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Sanantonio "Spurs" galvenā trenera Grega Popoviča izraidīšanas no spēles trešdien savā laukumā ar Losandželosas "Lakers" Bekija Hemona, kas viņu aizstāja, kļuva par pirmo sievieti līgā, kura kaut uz brīdi bijusi galvenā trenera lomā.

"Spurs" gan trenera maiņa nepalīdzēja, piekāpjoties Losandželosas "Lakers" ar 107:121 (27:35, 26:28, 29:29, 25:29).

Popovičs no laukuma tika noraidīts īsu brīdi pēc tam, kad savu kārtējo robežšķirtni bija sasniedzis viesu basketbolists Lebrons Džeimss, kurš nosvinēja savu 36. dzimšanas dienu, gūstot ar diviem cipariem rakstāmu punktu skaitu 1000.spēlē pēc kārtas.

Džeimss finišēja ar 26 punktiem, kam pievienoja astoņas rezultatīvas piespēles un piecas atlēkušās bumbas.

Pie sasnieguma viņš nonāca otrās ceturtdaļas vidū, ar āķa metienu panākot "Lakers" 46:37 vadību.

"Es vienkārši cenšos dzīvot un turpināt pilnveidoties savā spēlē, cenšos kļūt labāks kopā ar komandasbiedriem un cenšos spēlēt tik labi, cik spēju, kad esmu laukumā," pēc spēles sacīja pašreizējais NBA čempions Džeimss, kurš līgā aizvada savu 18 sezonu.

"Man ir bijusi svētība spēlēt spēli, kas man patīk, 18 gadu garumā, un cerams, es varu turpināt to darīt labi," viņš piebilda.

Džeimsa divciparu punktu sērija sākās 2007.gada 6.janvārī, spēlējot Klīvlendas "Cavaliers" rindās.

"Tas ir veltījums viņa izturības līmenim, viņa vēlmei spēlēt izcili," pirms spēles sacīja "Spurs" treneris Popovičs. "Viņš ir pelnījis atzinību par to, ka ir profesionālis. Viņa garīgais stāvoklis kopā ar fizisko kondīciju padara viņu patiešām īpašu."

"Lakers" labā Entonijs Deiviss guva 20 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, jaunpienācējs Deniss Šrēders pievienoja 21 punktu, bet Veslijs Metjūss, kuram tā bija labākā spēle kopš pievienošanās čempioniem, guva 18 punktus, laukumā dodoties no rezervistu soliņa un realizējot visus sešus trīspunktu mēģinājumus.

Pēc apkaunojošā 47 punktu zaudējuma Maiami "Heat" savā laukumā revanšējās Milvoki "Bucks" ar 119:108 (25:19, 26:37, 37:35, 31:17).

"Heat" nebija ilgi jāgaida, lai laukumā atriebtos par otrdienas zaudējumu "Bucks", pretiniekiem uzvarot ar 144:97 un sasniedzot līgas rekordu iemestajos trīspunktu metienos - 29 precīzi trīspunktnieki.

Gorans Dragičs spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa un bija Maiami komandas rezultatīvākais vīrs laukumā ar 26 punktiem. Bems Adebajo pievienoja 22 punktus, astoņas atlēkušās bumbas un desmit rezultatīvas piespēles, bet Tailers Hero 21 punktam pievienoja karjeras rekordu ar 15  atlēkušajām bumbām.

Viesiem nelīdzēja arī divkārtējā NBA vērtīgākā spēlētāja Jaņņa Adetokunbo "triple-double" - 26 punkti, 13 atlēkušās bumbas un desmit rezultatīvas piespēles -, kā arī izvirzīšanās vadībā trešajā ceturtdaļā ar 14 punktu pārsvaru.

Džeilena Brauna karjeras rekords - 42 punkti - iezīmēja Bostonas "Celtics" panākumu mājās pār Memfisas "Grizzlies" ar 126:107 (31:19, 35:21, 30:31, 30:36).

"Celtics" uzvaru nodrošināja otrajā ceturtdaļā, kad pēc 12 punktu pārsvara pirmajā spēles nogrieznī spēja gūt 17 punktus pēc kārtas otrajā periodā, panākot 57:30.

Pretinieku komandā "double-double" - 20 punkti un 11 atlēkušās bumbas - lietuvieša Jona Valančūna kontā.

Vēl vienā mačā Losandželosas "Clippers" mājās ieveica Portlendas "Trail Blazers" ar 128:105 (37:26, 39:31, 31:28, 21:20).

Uzvarētāju labā 28 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles Kavai Lenardam, 23 punkti, desmit atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles Polam Džordžam.

Viesiem 25 punktus guva Kristians Makkolums, 20 punktus sakrāja Damjans Lilards.

Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" mājās pieveica Atlantas "Hawks" ar 145:141 (38:41, 29:27, 35:36, 43:37), sagādājot pretiniekiem pirmo zaudējumu sezonā pēc trim uzvarētām spēlēm.

Kurucs bija pieteikts šai spēlei, taču laukumā nedevās.

Kevins Durants nebija tālu no "triple-double", sakrājot 33 punktus, 11 atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles. Savukārt Kairijs Ērvings 17 no 25 punktiem sameta grozā pēdējā ceturtdaļā, arī sešreiz rezultatīvi piespēlējot. 23 punkti Džo Herisam, bet ar diviem cipariem rakstāmu punktu summu guva septiņas Bruklinas vienības basketbolisti.

"Nets" rindās ilgu laiku nebūs redzams arī saspēles vadītājs Spensers Dinvidijs, kuram svētdien paredzēta ceļgala krustenisko saišu operācija.

"Hawks" rindās četri spēlētāji sakrāja vismaz 20 punktus. Pa "double-double" tika Džonam Kolinsam (30 punkti un desmit atlēkušās bumbas) un Trejam Jangam (30 punkti, sešas atlēkušās bumbas un 11 rezultatīvas piespēles), 22 punkti Bogdanam Bogdanovičam, 20 punkti Kemam Redišam, bet 11 punktus guva un astoņas bumbas zem groziem izcīnīja Deandrē Hanters.

Līdzīgā spēlē, kurā 16 reizes mainījās vadība un deviņas reizes tika panākts neizšķirts, lielāko tās daļu vadībā bija viesi, lielāko pārsvaru - deviņi punkti - divreiz sasniedzot pirmajā ceturtdaļā. Pēdējoreiz vadībā viesi izvirzījās septiņas ar pusi minūtes līdz spēles beigām (116:115), pēc tam spējot vien vairākkārt panākt neizšķirtu. Mājinieku pārsvars nepārsniedza piecus punktus, taču ar to pietika uzvarai.

"Nets" ar trim panākumiem piecos mačos ieņem sesto vietu Austrumu grupā 15 komandu konferencē, bet "Hawks" ar bilanci 3-1 ir otrā.

Citā mačā, joprojām nespēlējot Porziņģim, Dalasas "Mavericks" savā laukumā piekāpās Šarlotas "Hornets" - 99:118 (29:36, 28:32, 12:30, 30:20).

Kaut arī otrdien Porziņģis jau aizvadīja pilnvērtīgu treniņu kopā ar komandu, laukumā viņš vēl nedevās.

Neveiksmīgi cīņa bija "Mavericks" līderim Lukam Dončičam, kurš nedaudz vairāk nekā 24 minūtēs guva vien 12 punktus un sakrāja piecas rezultatīvas piespēles, garām grozam raidīdams visus piecus trīspunktu metienus. Divas minūtes un 55 sekundes pirms trešās ceturtdaļas beigām Dončičs atstāja laukumu, lai tajā šajā spēlē vairs neatgrieztos.

Rezultatīvākais mājinieku rindās ar 18 punktiem bija Tims Hārdevejs juniors. 16 punkti Džeilenam Bransonam, bet 12 punktus sakrāja arī Maksi Klēbers, kuram arī sešas atlēkušās bumbas.

Viesu rindās 22 punkti, astoņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles Lamelo Bolam, 20 punkti un 16 atlēkušās bumbas Mailsam Bridžesam, 18 punkti Terijam Rozieram.

Mājinieki tikai pirmajā ceturtdaļā pabija vadībā, tās sākumā divreiz panākot sešu punktu pārsvaru. "Sirseņi" lielāko pārsvaru panāca trešās ceturtdaļas beigās, sasniedzot plus 31 (98:67).

"Mavericks" ar vienīgo uzvaru četrās spēlēs Rietumu grupā ierindojas 12.vietā 15 komandu konkurencē, bet "Hornets" ar divām uzvarām četros mačos ir astotā Austrumos.

Gada pēdējā dienā Dāvja Bertāna un Anžeja Pasečņika pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" uzņems Čikāgas "Bulls".

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Līga sezonu sākusi bez skatītāju klātbūtnes arēnās, jo koronavīrusa ierobežojumi aizliedz lielākas publiskas pulcēšanās telpās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu