Marejs atsauc dalību no Delrejbīčas turnīra baiļu no Covid-19 dēļ

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Endijs Marejs
Endijs Marejs Foto: EPA/Scanpix

Britu tenisists Endijs Marejs koronavīrusa problēmu dēļ nolēmis atsaukt dalību no nākamnedēļ Floridā notiekošā tenisista sezonas pirmā turnīra.

Bijušais pasaules pirmais numurs bija pieņēmis speciālo ielūgumu Delrejbīčas "Open" sērijas turnīrā, un viņam bija jāaizvada pirmais mačs nākamajā piektdienā, taču viņš ir nolēmis, ka ceļojums būs pārāk riskants.

"Pēc ilgām pārdomām ar savu komandu esmu nolēmis neceļot uz Delrejbīču," sacīja Marejs.

"Ņemot vērā Covid-19 saslimšanas gadījumu pieaugumu un transatlantiskos lidojumus, es vēlos samazināt risku līdz Austrālijas atklātajam čempionātam," pauž Marejs. "Esmu patiesi pateicīgs par turnīra organizatoru sapratni un ceru šajā turnīrā drīz spēlēt."

33 gadus vecajam spēlētājam ir piešķirta speciālais ielūgums arī Austrālijas atklātajā čempionātā, uz kuru viņš plāno doties janvāra vidū, sezonas pirmajam "Grand Slam" turnīram sākoties 8.februārī.

Austrālija stingri ievēro protokolus ieceļošanai valstī, un ceļošana uz ASV, kur koronavīrusa saslimšanas gadījumu skaits joprojām ir augsts, varētu apdraudēt viņa plānus startēt Melburnā.

Trīskārtējais "Grand Slam" čempions Marejs pēc trīs gadus ilgušas cīņas ar savainojumiem ir noslīdējis uz 122.vietu pasaulē.

Arī Lielbritānijas pirmais numurs Dens Evanss ir izstājies no Delrejbīčas sacensībām, un abi britu tenisisti jaunajai sezonai turpinās gatavoties Londonā.

2010. un 2013.gadā par Delrejbīčas turnīra uzvarētāju kļuva labākais Latvijas tenisists Ernests Gulbis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu