Bertāns nerealizē nevienu metienu no spēles, "Wizards" turpina zaudēt (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns aizsardzībā.
Dāvis Bertāns aizsardzībā. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns ceturtdien guva trīs punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, viņa pārstāvētajai Vašingtonas "Wizards" komandai ciešot zaudējumu arī sezonas piektajā spēlē.

Bertāna un Anžeja Pasečņika pārstāvētā "Wizards" komanda 2020.gada pēdējā mačā savā laukumā ar rezultātu 130:133 (41:35, 27:36, 32:36, 30:26) piekāpās Čikāgas "Bulls".

Bertāns laukumā pavadīja 21 minūti un 29 sekundes, kuru laikā realizēja visus trīs soda metienus, taču aizmeta grozam garām visus sešus tālmetienus un abus divpunktu metienus. 

Viņš arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, divreiz rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra vienu bumbu un trīs reizes pārkāpa noteikumus. Ar Bertānu laukumā "Wizards" ielaida par 18 punktiem vairāk nekā iemeta, kas bija sliktākais rādītājs komandā.

Pirms divām dienām mačā pret to pašu "Bulls" Bertāns guva 20 punktus, taču pēc spēles latvietis atzina, ka šobrīd ir sasniedzis 60-70% no optimālās fiziskās formas.

Tikmēr Pasečņiks, kurš šosezon tā arī nav spēlējis, šoreiz palika ārpus pieteikuma.

"Wizards" rindās pa 28 punktiem guva Tomass Braients un Bredlijs Bīls, bet 22 punkti, desmit atlēkušās bumbas un 11 rezultatīvas piespēles bija Raselam Vestbrukam. Rui Hačimura pēc acs infekcijas izārstēšanas savā sezonas pirmajā spēlē guva 17 punktus, bet 15 punkti bija rezultatīvākajam no rezervistiem - Raulam Netu.

Pretiniekiem 28 punktus guva un 12 atlēkušās bumbas izcīnīja Oto Porters juniors, 22 punktus iekrāja Zeks Lavīns, bet 16 punkti un desmit rezultatīvas piespēles bija Kobijam Vaitam.

Abas komandas turpat Vašingtonā spēkojās arī otrdien, kad pārāki ar 115:107 bija čikāgieši. Atšķirībā no iepriekšējā mača, šajā laukumā devās Hačimura, kurš dueli iesāka jaudīgi, pirmajās minūtēs realizēdams divus tālmetienus.

Bertāns spēlē iesaistījās pirmās ceturtdaļas vidū, kad rezultāts bija 25:18 "Wizards" labā. Ceturkšņa turpinājumā viņš nerealizēja trīs metienus no spēles, tajā skaitā vienu pilnīgi netraucētu pēc ātrā uzbrukuma. Rūjienietis gan realizēja vienu soda metienu pēc pretinieku tehniskā pārkāpuma, bet ceturkšņa beigās pats tika pie šāda paša veida soda. Pirmās 12 minūtes "Wizards" uzvarēja ar 41:35.

Bertāns otrās ceturtdaļas otrajā minūtē devās atpakaļ uz rezervistu soliņu, kamēr Vašingtonas basketbolisti aizvadīja kļūdām bagātu nogriežņa sākumu, vēlāk uz brīdi izlaižot no rokām vadību. Latvietis spēlē atgriezās nepilnas četras minūtes pirms pirmā puslaika beigām, kad mājiniekiem bija neliels pārsvars (59:56). Turpinājumā viņš izpildīja vēl vienu nesekmīgu tālmetienu, kamēr "Wizards" pārtraukumā devās ar trīs punktu deficītu (68:71).

Otrajā puslaikā Bertāns pirmo reizi laukumā devās trešās ceturtdaļas piektajā minūtē, kad mājiniekiem piederēja četru punktu pārsvars (82:78). No spēles latviešu basketbolists turpināja būt neprecīzs, toties iemeta divus "sodiņus". Vašingtonieši gan izlaida vadību un pirms ceturtās ceturtdaļas bija iedzinējos ar 100:107.

Bertāns laukumu pameta pamatlaika noslēdzošā nogriežņa ceturtajā minūtē. Tobrīd komandas šķīra trīs punkti un mājinieki ilgstoši atradās iedzinējos, līdz Netu iemeta divus "trejačus" pēc kārtas un panāca "burvjiem" vadību (123:118). 

Tiesa, divas minūtes pirms pamatlaika beigām "Bulls" atgriezās priekšā un turpinājumā vadības grožus turēja te viena, te otra komanda. Kad līdz finālsvilpei bija palikušas nepilnas 20 sekundes un "Wizards" bija iedzinējos ar 128:129, mājiniekiem piederēja uzbrukuma tiesības. Bumba nonāca pie Bīla, kurš ceļā uz grozu to pazaudēja un uzreiz pārkāpa noteikumus. Porters 14,2 sekundes pirms beigām realizēja divus soda metienus un komandas šķīra jau trīs punkti (131:128).

Pēc tam laukumā devās Bertāns, kurš izpildīja vēl vienu neprecīzu tālmetienu, bet bumbu dabūja Vestbruks, kurš tika pie iespējas izpildīt divus soda metienus. Viņš realizēja abus un 6,6 sekundes pirms beigām "Bulls" pārsvars bija tikai viens punkts.

Laukuma saimnieki ātri pārkāpa noteikumus un Lavīns ar diviem nekļūdīgiem brīvmetieniem atjaunoja Čikāgas komandai trīs punktu pārsvaru. Atbildes uzbrukumā Hačimura kļūdījās piespēlēs un cīņa noslēdzās ar rezultātu 133:130 "Bulls" labā. 

"Wizards" ar pieciem zaudējumiem piecās spēlēs ieņem pēdējo vietu starp 15 Austrumu konferences komandām, bet "Bulls" ar diviem panākumiem piecos dueļos ir 12.pozīcijā.

ASV galvaspilsētas komanda turpinājumā dosies izbraukumā, kurā tiksies ar Minesotas "Timberwolves", Rodiona Kuruca pārstāvēto Bruklinas "Nets", Filadelfijas "76ers" un Bostonas "Celtics".

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Līga sezonu sākusi bez skatītāju klātbūtnes arēnās, jo koronavīrusa ierobežojumi aizliedz lielākas publiskas pulcēšanās telpās.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu