Kamaniņu braucējs Dārznieks kvalificējas PK piektajam posmam

CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Dārznieks
Artūrs Dārznieks Foto: Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Latvijas kamaniņu braucējs Artūrs Dārznieks piektdien Kēnigszē trasē ieņēma 11.pozīciju Nāciju kausā un kvalificējās nedēļas nogalē gaidāmajam Pasaules kausa piektajam posmam, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).

2021.gada pirmā diena tika aizvadīta ar Nāciju kausu, kurā no Latvijas valstsvienības piedalījās tikai Dārznieks.

Uzvaru Nāciju kausā svinēja vācietis Renē Kriss Eislers, finišējot pēc 49,490 sekundēm, bet Dārznieks ar 0,536 sekunžu deficītu bija 11.vietā.

Sestdien pamatsacensībās par godalgām cīnīsies divvietīgās ekipāžas un vīri, tajā skaitā Andris Šics/Juris Šics, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, kā arī Dārznieks un Riks Kristens Rozītis. Savukārt svētdien uz starta dosies sievietes - Elīza Tīruma un Kendija Aparjode, kā arī norisināsies komandu stafete.

Pārējie Latvijas izlases sportisti šajā laikā atrodas Siguldā, kur cīnīsies par vietu izlases sastāvā Eiropas čempionātam un turpmākajai Pasaules kausa sezonai. Savainojuma dēļ šobrīd nestartē Latvijas vadošais kamaniņu braucējs Kristers Aparjods, kura atgriešanās trasē šajā sezonā ir zem jautājuma zīmes.

Pasaules kausa piektajam posmam startēt pieteikušies 135 kamaniņu braucēji no 22 valstīm. Pirmo reizi šajā sezonā Pasaules kausā piedalīsies arī ASV un Kanādas valstsvienību sportisti.

Pasaules kausa sezona norit tikai Eiropā. 

Pēc posma Kēnigszē sportisti dosies uz Siguldu, kur cīnīsies par Eiropas čempionāta medaļām. Turpinājumā janvārī paredzēti posmi arī Oberhofā un Insbrukā, bet mēneša noslēgumā kamaniņu braucēji atgriezīsies Kēnigszē, kur norisināsies pasaules čempionāts. Sezonas fināls paredzēts februāra sākumā Sanktmoricā, kur Pasaules kausa sacensības nav notikušas kopš 2012.gada janvāra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu