Merzļikina un Kivlenieka pārstāvētā "Blue Jackets" pagarina līgumu ar uzbrukuma līderi

CopyDraugiem X Whatsapp
Pjērs Liks Dibuā.
Pjērs Liks Dibuā. Foto: AFP / Scanpix

Latviešu vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kolumbusas "Blue Jackets" pagarinājusi līgumu ar uzbrucēju Pjēru Liku Dibuā, informē klubs.

22 gadus vecais Dibuā turpmākos divus gadus saņems desmit miljonus ASV dolāru - 3,35 miljonus gaidāmajā sezonā un 6,65 miljonus pēc tam.

"Blue Jackets" Dibuā izraudzījās 2016.gada NHL draftā ar trešo numuru un nākamajā gadā kanādietis debitēja pasaulē spēcīgākajā līgā, līdz šim neizlaižot nevienu maču.

Šajā laikā viņš piedalījies 234 regulārā čempionāta spēlēs, kurās guvis 65 vārtus, veicis 93 rezultatīvas piespēles, iekrājis 162 soda minūtes un pozitīvu lietderības koeficientu +22.

Iepriekšējā sezonā centra uzbrucējs 70 regulārā čempionāta mačos guva 18 vārtus un atdeva 31 rezultatīvu piespēli. Stenlija kausā viņam desmit mačos bija četri vārti un sešas rezultatīvas piespēles. Sezonas griezumā kanādiešu hokejists bija rezultatīvākais spēlētājs "Blue Jackets" rindās.

Dibuā pārstāvējis Kanādas izlasi iepriekšējos divos pasaules čempionātos, aizpērn izcīnot sudrabu. Tāpat viņš ir 2017.gada pasaules junioru vicečempions un 2015.gada U-18 meistarsacīkšu bronzas medaļas laureāts.

NHL jaunā sezona sāksies 13.janvārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu