Ozoliņš kopā ar Gulbi gatavojas sezonai trenera Bresnika vadībā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kārlis Ozoliņš un Ernests Gulbis
Kārlis Ozoliņš un Ernests Gulbis Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas tenisists Kārlis Ozoliņš gatavošanos jaunajai sezonai turpina Spānijā kopā ar pieredzējušo Ernestu Gulbi, bet viņus abus pieskata treneris Ginters Bresniks, kura paspārnē nonācis arī Ozoliņš, vēsta "Latvijas Radio" un portāls "lsm.lv".

Latvijas Radio un portāls ziņo, ka Gulbis ar Ozoliņu pēdējos divus pagājušā gada mēnešus aizvadīja Tenerifē, kur sportisko formu uzlaboja treniņnometnē. Ozoliņš kopā ar Gulbi trenējas, jo oficiāli pametis tenisa akadēmiju Vāciju un kļuvis par Bresnika audzēkni. 

Zināms, ka Gulbis 6.janvārī lidos uz Dohu, kur 10.janvārī notiks Austrālijas atklātā čempionāta kvalifikācija. Turpmākie plāni atkarīgi no sekmēm kvalifikācijā.

Tikmēr Ozoliņš sezonas ievadā bija plānojis doties uz Tunisiju, taču Covid-19 pandēmijas dēļ šī iecere nav izdevusies. Sportista treneris Jānis Viņķis "Latvijas radio" atklāja, ka 3.janvārī Ozoliņš dosies uz Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) sacensībām Maljorkā. Tur viņam dalību pamatturnīrā nodrošina augstais junioru rangs.

Savukārt Latvijas vadošās tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova pirms dalības Austrālijas čempionātā plāno spēkus izmēģināt arī turnīros Abūdabī un Melburnā. 

Aprīlī spēles paredzētas arī Latvijas sieviešu izlasei, bet septembrī vīriešu valstsvienībai.

Latvijas Tenisa savienības (LTS) ģenerālsekretārs Konstantīns Zasjadko "Latvijas Radio" pauda, ka visi uzrunātie spēlētāji ir gatavi palīdzēt. Tikmēr augustā LTS prezidents Juris Savickis sarunā ar Latvijas radio norādīja, ka atgriezties izlasē iespēja būs arī Mārtiņam Podžum.

Tāpat gatavību palīdzēt izlasei apstiprinājis arī Berlīnē uzaugušais Roberts Štrombahs. Izlases sastāvs tiks noteikts tuvāk septembrim.

Dāmu izlase 16. un 17.aprīlī Federāciju kausā tiksies ar Indiju. LTS atklājusi, ka ierindā būs Sevastova, Ostapenko un Diāna Marcinkēviča, bet ceturtā vieta tiks kādai gados jaunajai sportistei. Zasjadko norādīja, ka, lai arī Kamilla Bartone iepriekš ir skaidri paziņojusi, ka nespēlēs Latvijas izlasē, durvis uz šo iespēju viņai vēl nav slēgtas.

Pati tenisiste gan neesot paudusi vēlmi pievienoties Latvijas izlasei.

Pirmie jaunās sezonas WTA un ATP turnīri notiks jau nākamajā nedēļā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu