Daugaviņš rezultatīvs "Vitjaz" sagrāvē; Kalniņš nāk uz maiņu un aizved "Jokerit" līdz punktiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Kalniņš
Jānis Kalniņš Foto: DINAMO RIGA

Svētdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačos zaudējumus piedzīvoja Latvijas hokejisti Kaspars Daugaviņš un Jānis Kalniņš.

"Vitjaz" izbraukumā ar 1:7 (0:2, 0:0, 1:5) atzina Jaroslavļas "Lokomotiv" pārākumu.

46.minūtē Daugaviņš ar rezultatīvu piespēli Linusam Hulstremam palīdzēja samazināt rezultāta starpību līdz 1:2. 

Latvijas uzbrucējs uz ledus pavadīja 19 minūtes un 16 sekundes, kuru laikā divreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un uzvarēja divos no trim iemetieniem.

Latviešu uzbrucējs šosezon piedalījies 39 spēlēs, kurās guvis 12 vārtus un asistējis vēl 23 precīzos metienos. Pie rezultativitātes punktiem Daugaviņš ticis četros dueļos pēc kārtas.

Trīs vārtus mājinieki guva mača nogalē, divus - vairākumā, vienus - mazākumā 18 sekundes pirms mača beigām, kad vārtsarga vietā "Vitjaz" laukumā bija nācis sestais laukuma spēlētājs.

Tikmēr vārtsargs Jānis Kalniņš ceturto spēli pēc kārtas sāka uz rezervistu soliņa, taču gāja laukumā 12,5 minūtes pirms pamatlaika beigām, kad "Jokerit" bija iedzinējos ar 2:4, un palīdzēja panākt pagarinājumu, kā arī nopelnīt vienu punktu turnīra tabulā.

Helsinku "Jokerit" viesos pagarinājumā ar 4:5 (1:1, 1:3, 2:0, 0:1) piekāpās Maskavas CSKA.

Kalniņš atvairīja septiņus no astoņiem metieniem jeb 87,5 procentus metienu. Viņa konkurents Anderss Lindbeks "Jokerit" vārtos atvairīja 24 metienus no 28 jeb 85,7%.

17 spēlēs šosezon Kalniņš desmit reizes palīdzējis svinēt uzvaru, atvairīdams 92,5% metienu un vidēji spēlē savos vārtos ielaizdams 2,17 ripas, kā arī divreiz nosargājot savus vārtus neieņemtus.

Uzvaras vārti pagarinājuma 97.sekundē Andreja Svetlakova kontā. Viņam šajā mačā trīs (2+1) rezultativitātes punkti.

Arī viesu rindās Braiens O'Nīls sakrāja trīs (1+2) rezultativitātes punktus.

Citā mačā Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija trenētā Omskas "Avangard" Minskā pagarinājumā ar 4:5 (0:0, 2:1, 2:3, 0:1) piekāpās vietējai "Dinamo" vienībai.

"Avangard" rindās divus vārtus guva Jirži Sekāčs.

"Jokerit" ar 46 punktiem 37 spēlēs ieņem sesto vietu Rietumu grupā, kur "Vitjaz" ar 41 punktu 41 duelī ir devītā. "Avangard" 41 cīņā iekrājusi 56 punktus, kas dod otro pozīciju Austrumos.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 23 komandas - 11 Rietumu un 12 Austrumu konferencēs. Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 60 spēlēm, pēc kurām pa astoņiem labākajiem klubiem iekļūs Gagarina kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu