"Karstais" Daugaviņš: cik rezultativitātes punktu būs jaunais latvieša rekords KHL sezonā?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspars Daugaviņš
Kaspars Daugaviņš Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Latvijas izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš pagājušajā sezonā Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) sasniedza jaunu karjeras rezultativitātes rekordu, gūstot 40 punktu. Šosezon viņš pārliecinoši dodas pretī rekorda labojumam. Cik augsta būs jaunā latiņa?

Savu pirmo sezonu Daugaviņš aizvadīja 26 gadu vecumā, kad Maskavas "Dinamo" rindās 2014./2015.gada sezonā 56 regulārā čempionāta spēlēs guva 37 (22+15) rezultativitātes punktus.

Uzbrucēja debija KHL bija jau 2012./2013.gada sezonā, kad viņš līdz gadu mijai spēlēja Rīgas "Dinamo", jo Nacionālajā hokeja līgā (NHL) turpinājās lokauts. Tiesa, tā nebija pilnvērtīga sezona, lai kalpotu par atskaites punktu.

Galu galā, Daugaviņš tolaik vēl bija NHL spēlētājs. Ar cerībām palikt pasaules spēcīgākajā līgā vēl ilgus gadus.

Līdz pat pagājušajai sezonai debijā iespētie 37 punkti arī bija Daugaviņa KHL karjeras rezultativitātes rekords. Pagājušajā sezonā viņš to laboja, jo 59 spēlēs guva 40 (19+21) punktus.

Salīdzinot šīs abas sezonas, jāņem vērā vidēji spēlē gūto punktu rādītājs, jo spēļu skaits atšķiras. 

2014./2015.gada sezonā latvietis guva 0,66 punktus ik spēlē, bet pagājušajā sezonā šis rādītājs bija 0,68. Tātad pērnā sezona Daugaviņam bija gan rezultatīvākā, gan arī saturiski produktīvākā līdzšinējā KHL karjerā.

Lai gan starpsezonā Daugaviņš neparakstīja vairāku miljonu eiro vērtu līgumu ar kādu līgas grandu, nonākšana KHL vidusmēra klubā "Vitjaz" ir izrādījies stratēģiski pareizs solis. Uzbrucējs pārliecinoši dodas jauna personīgā rezultativitātes rekorda virzienā, kas viņa cenu tirgū pēc šīs sezonas pacels nebijušos augstumos.

Līdz 4.janvārim Daugaviņš KHL aizvadījis 39 spēles, kurās izcēlies ar 35 (12+23) punktiem jeb 0,9 punktiem spēlē. Punktu gūšanas dinamika ir acīmredzami pieaugusi. 

Oktobra sākumā Daugaviņš uz brīdi bija arī visas līgas rezultatīvākais spēlētājs.

Šajā KHL sezonā katra komanda aizvadīs pa 60 spēlēm regulārajā turnīrā. Tas nozīmē, ka Daugaviņam 19 spēļu laikā (jo "Vitjaz" aizvadījusi 41 maču) jāgūst seši punkti, lai sasniegtu jaunu karjeras rezultativitātes rekordu.

Vērojot šīs sezonas punktu gūšanas dinamiku, tai nevajadzētu būt problēmai. Kāds tad varētu būt Daugaviņa jaunais karjeras rekords?

Izmantojot tikai matemātiskus aprēķinus, Daugaviņam atlikušajos mačos būtu jāizceļas ar 17 punktiem, kas sezonas beigās viņam dotu 52 punktus 58 mačos.

Visticamāk, ka tik augstu latiņu gan sasniegt latvietim neizdosies, bet 50 punktu robeža nav nekas nereāls. Līdz šim nevienam latvietim KHL nav izdevies gūt vairāk par 44 punktiem sezonā (divreiz to izdarījis Lauris Dārziņš, bet vienu reizi Miķelis Rēdlihs, spēlējot Rīgas "Dinamo" rindās).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu