Skudra: Bija aizraujošs hokejs

CopyDraugiem X Whatsapp
Pēteris Skudra
Pēteris Skudra Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandai Rīgas "Dinamo" gūtie pieci vārti vienādos sastāvos ir labs rādītājs, kurā virzienā tai jāiet, pēc uzvaras uzsvēra rīdzinieku galvenais treneris Pēteris Skudra.

Skudras vadītā komanda pirmdien 2021.gada pirmajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 5:4 (1:2, 2:0, 2:2) pārspēja Maskavas "Dinamo", pirmo reizi sezonā svinot divas uzvaras pēc kārtas.

Divreiz rīdzinieku rindās izcēlās Roberts Bukarts, bet pa vieniem vārtiem "Dinamo" labā guva Mārtiņš Dzierkals, Džeisī Lipons un Rihards Bukarts.

"Bija aizraujošs hokejs. Cenšamies aizķerties aiz spēles uzbrukumā un liekam čaļiem spēlēt ar ripu. Pēdējā laikā izdodas arī metienu realizācija. Pret labi apmācītu un agresīvu komandu visus piecus vārtus guvām vienādos sastāvos - tas ir labs rādītājs, kurā virzienā gribam iet.

Čaļiem cepuri nost par to, ka spēlē ar pašatdevi un nebaidās spēlēt un veidot momentus," pēcspēles preses konferencē stāstīja Skudra.

Pirmo šīs sezonas spēli rīdzinieku sastāvā aizvadīja vārtsargs Jānis Voris.

"Janka gandrīz bez treniņu procesa iestājās vārtos un beigās pāris reizes svarīgos brīžos glāba. Laba komandas uzvara," secināja Skudra.

Zīmīgi, ka 20 gadus vecais Voris tieši pirms gada aizvadīja savu pirmo pilno spēli KHL, palīdzot "sausā" uzvarēt Astanas "Baris".

"Abas spēles bija pret stiprām komandām, vienas no spēcīgākajām līgā. Abos mačos parādījām raksturu, lai gan bija smagas spēles," abus 4.janvāra mačus salīdzināja Voris.

Jaunais vārtsargs atzīmēja, ka grūtākie brīži bija pirmā un trešā perioda beigās, bet otrajā trešdaļā komanda 100% kontrolēja spēli un neatstāja pretiniekiem nekādas iespējas. Tāpat viņu nebaidīja spēlēšana pret vienu no vadošajām maiņām KHL un līgas labāko vārtu guvēju Dmitriju Jaškinu.

"Redzu, kas nāk pretī, taču visi esam cilvēki. Viņi ir tādi paši kā mēs. Neteiktu, ka viņiem metieni bija spēcīgi vai precīzi, taču viņi met īstajā brīdī, kā tas bija pirmajos ielaistajos vārtos," secināja Voris.

Viņš sezonas pirmajā pusē spēlēja Dānijas klubā Redovres "Mighty Bulls", kura sastāvā 11 mačos vidēji ielaida 4,3 vārtus un atvairīja 89,85% metienu.

"KHL ir sistemātisks hokejs, turpretī Dānijā domā tikai par uzbrukumu un tikpat kā nedomā par aizsardzību. Ir ļoti daudz metienu un haoss savā zonā. Šeit ir sistēma un lielāks ātrums, protams, ka arī līmenis ir labāks," salīdzināja Voris.

Rīgas klubs ar 21 punktu 40 mačos ieņem pēdējo vietu līgā, kamēr Maskavas komanda ar 54 punktiem 42 spēlēs atrodama ceturtajā pozīcijā Rietumu konferencē.

7.janvārī rīdzinieki uzņems Minskas "Dinamo", 9.janvārī - Jaroslavļas "Lokomotiv", bet mājas spēļu sēriju noslēgs 12.janvārī cīņā ar līgas līdervienību Maskavas CSKA.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu grupā un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu