"Latvijas Avīze" aptaujā par 2020. gada Latvijas labāko hokejistu atzīst Merzļikinu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AFP/SCANPIX

Laikraksta "Latvijas Avīze" organizētajā balsojumā eksperti par aizvadītā gada labāko hokejistu nosaukuši Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargu Elvi Merzļikinu.

"Latvijas Avīzes" organizētais balsojums noritēja jau trešo gadu. Laikraksts uzrunāja 40 ekspertus - mediju pārstāvjus, trenerus un hokeja norišu pārzinātājus, katrs nosauca sešus labākos, un Merzļikins bija neapšaubāms favorīts.

Pirmās vietas ieguvējs nopelnīja sešus punktus, otrās - piecus, kamēr sestajā pozīcijā izvēlētais sportists tika pie viena punkta.

Merzļikins, kurš pagājušajā sezonā debitēja NHL, bija neapšaubāms aptaujas favorīts, jo viņa vārds tika minēts visās 40 anketās, bet 34 gadījumos ripu ķērājs ieguva pirmo vietu.

Šāds rezultāts aptaujā ir labākais rezultāts līdz šim, bet Merzļikins pie šī goda ticis jau otro reizi karjerā.

Arī 231 nopelnītais punkts no maksimāli iespējamajiem 240 punktiem ir absolūts rekords, kuru pārspēt būs grūti. Par 2018.gada labāko hokejistu Merzļikins kļuva ar 214 punktiem, savukārt 2019.gada labākā spēlētāja titulu ar 196 punktiem ieguva Teodors Bļugers.

Merzļikins iepriekšējā sezonā debitēja NHL. Pats sākums 26 gadus vecajam "Blue Jackets" spēlētājam neizdevās, taču pārmaiņas sākās tieši ar 2020.gada pirmajām dienām jeb, precīzāk, ar 2019.gada 31.decembri, kad vārtsargs izcīnīja savu pirmo uzvaru NHL. Tālāk jau ceļš veda tikai augšup, Merzļikinam teicami izmantojot situāciju, kad traumu guvis kolēģis Jonass Korpisalo.

Iespaidīga astoņu uzvaru sērija, tostarp piecas "sausās" spēles, nedēļas labākā NHL spēlētāja gods, laboti kluba rekordi un iegūta visas līgas uzmanība. Janvāris un februāris Merzļikinam bija iespaidīgi. Pēcāk sezonu apturēja koronavīrusa pandēmija, savukārt sezonas turpinājumu Merzļikinam pabojāja savainojums.

Tomēr viņš veica vēl vienu spilgtu ierakstu, kļūstot par pirmo Latvijas hokejistu, kurš iekļauts NHL debitantu simboliskajā izlasē.

Merzļikina uzvara komentārus neprasa un ir ļoti pārliecinoša, tuvāko sekotāju apsteidzot par 55 punktiem. Uz otro vietu salīdzinājumā ar 2019.gadu atkāpies Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs Teodors Bļugers, kurš minēts 39 anketās, nopelnot 176 punktus.

Savukārt kopvērtējuma trijniekā pirmo reizi iekļuvis Kaspars Daugaviņš (121), sīvā cīņā pārspējot Zemgu Girgensonu (93). Merzļikins, Bļugers, Daugaviņš un Girgensons kaut reizi tika minēti pirmajā vietā. Labāko sešniekā arī Rūdolfs Balcers (80) un Jānis Kalniņš (38), kuram izdevās apsteigt NHL debitējušo Matīsu Kivlenieku (24). Tikmēr labāko desmitnieku noslēdz Miks Indrašis, Lauris Dārziņš (20) un Rodrigo Ābols.

Kaut reizi anketās minēti 16 spēlētāji, kas ir tikpat, cik aptaujas pirmajā gadā, bet mazāk nekā pērn, kad ekspertu redzeslokā bija 20 vīri.

Jāuzsver, ka tāpat kā pirmajā aptaujas reizē anketās minēti trīs vārtsargi un tikai divi aizsargi (Kristiāns Rubīns un Kristaps Sotnieks).

Foto: la.lv
Foto: la.lv
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu