Šabala karjeru turpinās Rumānijas futbola leģendas Hadži klubā

CopyDraugiem X Whatsapp
Valērijs Šabala (pa kreisi).
Valērijs Šabala (pa kreisi). Foto: https://www.facebook.com/fksuduva/

Latvijas futbola uzbrucējs Valērijs Šabala pievienojies Rumānijas komandai "FC Viitorul Constanța", vēsta klubs. Līgums noslēgs uz divarpus gadiem.

"FC Viitorul Constanța" komanda patlaban Rumānijas augstākās līgas čempionātā ar 17 punktiem 14 spēlēs ieņem 8. vietu 16 klubu konkurencē. Komandai nākamā spēle paredzēta svētdien, 10. janvārī.

2017. gadā "FC Viitorul Constanța" kļuva par Rumānijas čempioni, pērn izdevās izcīnīt Rumānijas kausu, bet šogad vienība triumfēja Rumānijas superkausā.

Klubu 2009.gadā dibināja leģendārais Rumānijas futbolists George Hadži, tāpēc komandai dota iesauka "Hadži puikas". Hadži karjeras laikā spēlēja Spānijas klubos Madrides "Real" un "Barcelona", bet nacionālajā izlasē 124 mačos atzīmējās ar 35 vārtiem.

26 gadus vecais Šabala kopā ar citu Latvijas futbolistu Gļebu Kļuškinu pagājušajā sezonā pārstāvēja Marijampoles "Sūduva" komandu, ar kuru izdevās izcīnīt Lietuvas čempionāta sudraba medaļas.

Šabala laukumā izgāja 13 spēlēs Lietuvas A līgas čempionātā un kopumā guva četrus vārtus. Savukārt Lietuvas kausa izcīņā Latvijas futbolists trīs mačos atzīmējās ar diviem precīziem sitieniem.

Latvijas izlases rindās Šabala aizvadījis 53 spēles un guvis 12 vārtus, kas ir labākais rādītājs starp aktīvajiem futbolistiem, taču pēdējā laikā viņš nesaņem izsaukumu uz valstsvienību. 

2012. un 2013. gadā Šabala kļuva par Latvijas virslīgas čempionu ar Rīgas "Skonto" komandu, taču turpinājumā viņa karjera bijusi visai raiba. 2014. gadā viņš pievienojās titulētajam Beļģijas klubam "Club Brugge".

Tomēr viņam neizdevās izkarot vietu "Club Brugge" sastāvā, kā rezultātā Šabala vairākkārt tika izīrēts citiem klubiem. Latvijas futbolists karjeras laikā spēlējis Polijā, Čehijā, Slovākijā un Kiprā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu