"VEF Rīga" vismaz pagaidām nemeklēs sastāva pastiprinājumu

CopyDraugiem X Whatsapp
Aizeja Pinjeiro (pirmais no kreisās), Maikls Kaizers un Kails Olmens
Aizeja Pinjeiro (pirmais no kreisās), Maikls Kaizers un Kails Olmens Foto: FIBA.com

Basketbola komanda "VEF Rīga" vismaz pagaidām nemeklēs sastāva pastiprinājumu, sarunā ar TVNET norādīja kluba prezidents Gatis Jahovičs.

Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas čempionātā "VEF Rīga" ir līdere ar 11 uzvarām 12 spēlēs. Vienīgais zaudējums piedzīvots spēlē pret BK "Ogre".

Savukārt uz Eiropas skatuves FIBA Čempionu līgā rīdziniekiem ir trīs panākumi četros mačos. Divreiz izdevās pārspēt Lietuvas klubu Viļņas "Rytas".

Sezonas sākumā "VEF Rīga" piekāpās Francijas klubam Strasbūras SIG, bet izdevās uzveikt Grieķijas komandu "Peristeri".

"Rezultāti ir apmierinoši. Pareizāk sakot, tie ir labi. Līdz ar to šobrīd tādu domu nav,"

par iespējamo sastāva pastiprināšanu sacīja Jahovičs.

Pagājušajā sezonā "VEF Rīga" no Spānijas kluba Vitorijas "TD Systems Baskonia" īrēja Artūru Kurucu, kurš teicami spēlēja Latvijas komandā.

Šobrīd pie spēles laika Spānijā netiek arī cits perspektīvs Latvijas basketbolists - Artūrs Žagars, kurš pārstāv Badalonas "Joventut" komandu.

Jahovičs norādīja, ka gadu mijā nav bijušas sarunas par Žagara izīrēšanu, jo "VEF Rīga" komanda šosezon spēlē labi un pagaidām par izmaiņām sastāvā nav domāts.

"Šobrīd ne. Tas ir saistīts ar to, ko jau minēju, - komanda spēlē labi. Tāpēc nav domu kaut ko mainīt vismaz līdz Čempionu līgas regulārās sezonas beigām. Tas nozīmē, ka jānospēlē atlikušās divas spēles un tad skatīsimies."

Čempionu līgas grupu turnīrā "VEF Rīga" komandai 13. janvārī izbraukumā jāspēlē pret Strasbūras SIG, bet 26. janvārī paredzēts duelis ar "Peristeri".

E apakšgrupā "VEF Rīga" ar bilanci 3-1 patlaban ieņem otro vietu. Līdere ar 3-1 ir Strasbūras SIG, bet "Peristeri" (1-3) un "Rytas" (1-3) ieņem attiecīgi trešo un ceturto pozīciju. Divas labākās komandas iekļūs nākamajā jeb Top 16 kārtā.

"Pēc tām divām spēlēm varētu būt izmaiņas, atkarībā no tā, vai kvalificēsimies nākamajai kārtai vai ne," piebilda "VEF Rīga" prezidents.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu