Kamaniņu izlases treneris Mauriņš: Centīsimies izcīnīt medaļas katrā no disciplīnām (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Mauriņš
Kristaps Mauriņš Foto: Zane Bitere/LETA

Šajā nedēļas nogalē 9. un 10. janvārī Siguldā norisināsies 52. Eiropas čempionāts kamaniņu sportā. Latvijas izlases treneris Kristaps Mauriņš sola cīnīties par medaļām katrā disciplīnā. 

52. Eiropas čempionātam, kas reizē būs arī Pasaules kausa (PK) sestais posms, startēt pieteikušies 130 kamaniņu braucēji no 23 nācijām – 43 vīri, 37 sievietes un 25 divvietīgās ekipāžas.

Latviju sacensībās pārstāvēs Kendija Aparjode, Elīza Tīruma, Ulla Zirne, Elīna Ieva Vītola, Artūrs Dārznieks, Riks Kristens Rozītis, Gints Bērziņš, kā arī trīs divvietīgās ekipāžas: Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, Andris Šics/Juris Šics un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme.

"Mums šīs būs otras svarīgākās sacensības uzreiz aiz pasaules čempionāta. Startēt mājas trasē ir ne tikai sava veida priekšrocība, tas ir arī lielāks spiediens un tā ir augstāka atbildība, jo visi no mums kā mājiniekiem gaida vislabāko sniegumu," sacīja Mauriņš.

"Ziemassvētku pārtraukumā mēs darījām visu, ko varējām, lai pēc iespējas labāk sagatavotos Eiropas čempionātam. Šajā nedēļas nogalē sola zemu gaisa temperatūru. Tas nozīmē, ka ledus būs ļoti labā kvalitātē un, iespējams, būs jauni trases rekordi. Mūsu spēcīgākie pretinieki Siguldā noteikti būs Krievijas valstsvienības sportisti, kā arī austrieši un vācieši. Mēs centīsimies parādīt vislabāko sniegumu un izcīnīt medaļas katrā no disciplīnām."

Piektdien no Latvijas komandas Nāciju kausā piedalīsies un par vietu pamatsacensībās cīnīsies Ulla Zirne, Elīna Ieva Vītola, Gints Bērziņš, kā arī divvietīgā ekipāža Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, kuri izcīnīja vietu komandas pamatsastāvā arī otrajai sezonas pusei.

Mūsu sportistu gaitām seko līdzi tiešraidē Helio un Shortcut kanālā Best4Sport TV.

Sestdiena, 9. janvāris

  • 11.30 1. brauciens - Vīri
  • 13.05 2. brauciens - Vīri
  • 15.10 1.brauciens - Divvietīgās ekipāžas
  • 16.30 2.brauciens - Divvietīgās ekipāžas

Svētdiena, 10. janvāris

  • 10.35 1. brauciens - Sievietes
  • 11.55 2. brauciens - Sievietes
  • 13.50 Komandu stafete
Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu