Kā šosezon klājas baltkrievu Greckim, kurš piedalījās KHL Zvaigžņu spēlē?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Vjačeslavs Greckis.
Vjačeslavs Greckis. Foto: Yury Kuzmin

Pagājušajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonā par savdabīgu sensāciju kļuva mazrezultatīvā Minskas "Dinamo" uzbrucēja Vjačeslava Grecka nokļūšana Zvaigžņu spēlē. Kā viņam klājas šosezon?

24 gadus vecais Greckis pērn uzvarēja līdzjutēju balsojumā, kurā tika noteikti hokejisti, kas piedalīsies Zvaigžņu mačā.

Baltkrievijas hokejists šādu atzinību saņēma nevis sava sportiskā snieguma, bet gan uzvārda dēļ. Ironiski, ka uzbrucējs ikdienā spēlē ar 99. numuru uz krekla - gluži kā leģendārais kanādietis Veins Greckis.

Pagājušajā sezonā baltkrievu Greckis 19 KHL mačos izcēlās ar vieniem gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Viņš gan visu sezonu migrēja starp Minskas "Dinamo" un fārmklubu "Dinamo-Molodečno".

Šosezon Greckis vēl nav saņēmis izsaukumu uz KHL, bet nospēlējis 13 mačus "Dinamo" fārmklubā. Rezultativitāte gan ir divreiz zemāka nekā pērn - šosezon četri rezultativitātes punkti 13 spēlēs, bet pagājušajā sezonā bija astoņi punkti 14 cīņās.

Līdz ar to apstiprinājusies hipotēze par to, ka pērn Grecka uzvārds bija labs veids kā piesaistīt skatītājus KHL Zvaigžņu spēlei, kā arī pašiem līdzjutējiem bija interesanti par viņu tādēļ balsot.

Sportiskās prasmes ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) leģendu Veinu Grecki nav pat vērts sākt salīdzināt.

Grecka iespējas šosezon aizvadīt kaut vienu KHL spēli līdz minimumam samazina tas, ka komanda šosezon spēlē ļoti labi. Ar 41 mačā izcīnītiem 49 punktiem Baltkrievijas klubs ir piektajā vietā Rietumu konferencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu