Skudra: Ja paskatāmies, cik vārtu gūšanas iespējas mums bija, spēli varējām pabeigt arī ar 6:6 (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Pēteris Skudra
Pēteris Skudra Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Pēteris Skudra dalījies ar savām pārdomām pēc komandas zaudējuma pret Minskas "Dinamo".

Jau ziņots, ka "Dinamo" mājās ar 2:6 (1:3, 0:2, 1:1) piekāpās Minskas "Dinamo", pārtraucot divu uzvarētu spēļu sēriju. Vārtus Rīgas komandā guva Rihards Bukarts un Miks Indrašis.

Rīgas vienība šajā duelī kopumā nopelnīja 40 soda minūtes, no kurām 25 šīs sezonas debitanta Andra Džeriņa rēķinā. Uzbrucējs savā šīs sezonas pirmajā spēlē par grūdienu apmalē spēles sodu saņēma otrā perioda trešajā minūtē.

"Šodienas spēle nesanāca jau no pirmās maiņas. Mača sākumā uztaisījām muļķīgu pārmetienu un zaudējām vārtus," pēcspēles preses konferencē teica Skudra. "Pa diviem periodiem nopelnījām tik daudz noraidījumu, ka arī ar visiem labajiem vārtu gūšanas momentiem uz uzvaru cerēt ir grūti."

"Taču, ja paskatāmies, cik vārtu gūšanas iespējas mums bija, spēli varējām pabeigt arī ar 6:6," pārliecināts bija speciālists.

Spēlē pret Minskas komandu rīdzinieku rindās nebija redzams uzbrucējs Jānis Švanenbergs. Treneris atklāja, ka uzbrucējs ir apslimis, tādēļ komandai tuvākajās spēlēs nevarēs palīdzēt.

"Neteikšu, ka viņš mums ir labākais centrs, jo mums ir vairāki labi uzbrucēji, taču viņa ķīmiju ar [Mārtiņu] Dzierkalu un Rihardu Bukartu mēs, visticamāk, aizstāt nespēsim," par robiem sastāvā stāstīja Skudra. "Švanenbergu uz laiku esam zaudējuši slimības dēļ, tāpēc lielāku spēles laiku dosim [Andrim] Džeriņam, lai arī šodien neizdevās noskaidrot, cik gatavs viņš ir šim līmenim."

Skudra arī neizslēdza iespēju, ka sastāvā varētu atgriezties Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienības "Rīga" spēlētājs Gļebs Prohorenkovs, kurš jau sezonas ievadā bija kopā ar "Dinamo".

Savainojumu dēļ "Dinamo" nevar palīdzēt trīs aizsargi - Tonijs Sunds, Kristaps Sotnieks un Džordans Murejs, tāpēc šajā pozīcijā iespēlēts tiek Gunārs Skvorcovs, kurš ierasti spēlē uzbrucēja pozīcijā.

"Ja šie trīs aizsargi būtu ierindā, laikam viss būtu nedaudz citādāk, bet man jau iepriekš trenera karjerā ir bijusi pieredze strādājošu uzbrucēju padarīt par aizsargu," skaidroja Skudra. "Mums patīk, ko Skvorcovs var izdarīt aizsardzībā. Jā, viņam pietrūkst dažu iemaņu, taču viņš var uzsākt uzbrukumu, viņš var nospēlēt ne pēc standartiem. Teiksim tā - viņš nav sliktākais šajā grupā."

Vilšanos pēc zaudējuma neslēpa arī uzbrucējs Rihards Bukarts, kurš šajā spēlē guva vārtus pēc brāļa Roberta piespēles. Uzbrucējs uzsvēra, ka komanda pēdējā laikā demonstrējusi labu sniegumu, tāpēc ceturtdien piedzīvotā neveiksme bijis šoks visai vienībai.

Rīgas klubs ar 21 punktu 41 spēlē ieņem pēdējo vietu līgā, kamēr Minskas komanda ar 51 punktu 42 spēlēs Rietumu konferencē ieņem piekto pozīciju.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu grupā un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu