SOK loceklis pauž bažas par Tokijas olimpisko spēļu sarīkošanu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Tokijas olimpisko spēļu olimpiskie riņķi
Tokijas olimpisko spēļu olimpiskie riņķi Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) loceklis kanādietis Diks Paunds (Dick Pound) nav pārliecināts, ka šovasar notiks Tokijas vasaras olimpiskās spēles, vēsta BBC.

Japānas varasiestādes un šīs valsts galvaspilsētas pašvaldības ierēdņi vairākkārt pauduši pārliecību, ka pērn paredzētās olimpiskās spēles varēs sarīkot šogad, kaut arī pasaulē cīņa pret Covid-19 turpinās.

"Es nevaru par to būt drošs," par olimpisko spēļu sarīkošanu Tokijā sacīja SOK pārstāvis Paunds, kurš arī norādīja, ka Covid-19 pandēmija joprojām ir liels drauds visā pasaulē.

Japānā līdz janvāra beigām aizliegts ieceļot ārzemniekiem. Tas saistīts ar koronavīrusa jaunā paveida izplatīšanos. Japānas premjerministrs Jošihide Suga ceturtdien atzina, ka ir "krīzes sajūta".

Tokijā ceturtdien tika konstatēti 2447 inficēšanās ar Covid-19 gadījumi, kas ir par 50% lielāks skaits nekā dienu iepriekš, kad arī tika fiksēts jauns rekords.

Tiesa, kopumā Japānā no Covid-19 izraisītajām komplikācijām miruši nedaudz vairāk nekā 3500 cilvēku, kas ir salīdzinoši neliels rādītājs valstī ar 126 miljoniem iedzīvotāju, vēsta ESPN.

Japānas sabiedrībā domas dalās, liecina pirms mēneša NHK kompānijas publicētās aptaujas dati. 32% vēlas, lai Tokijas olimpiskās spēles atceltu, 31% atbalsta Olimpiādes pārcelšanu, bet 27% ir par sporta foruma sarīkošanu šogad.

SOK gan likusi noprast, ka vēlreiz Tokijas olimpiskās spēles netiks pārceltas. Tās notiks šovasar vai arī tiks atceltas pavisam. 

Organizēšanas izmaksas esot sasniegušas 15,4 miljardu ASV dolāru apmēru, jo Tokijas olimpisko spēļu pārcelšana tēriņus sadārdzināja par 2,8 miljardiem dolāru.

Tokijas olimpisko spēļu norise paredzēta 2021. gada vasarā no 23. jūlija līdz 8. augustam.

Pasaulē sākusies vakcinācija pret Covid-19. BBC vēsta, ka Japāna ir nodrošinājusi tiesības iegūt 540 miljonus vakcīnu devu, kas ir vairāk nekā pietiekami 126 miljoniem iedzīvotāju.

BBC ziņo, ka pastāv bažas, ka Japānas veselības institūcijas labākajā gadījumā dažas vakcīnas apstiprinās tikai maijā, tādējādi paliks salīdzinoši maz laika līdz Tokijas olimpisko spēļu startam.

"Sportisti ir svarīgi paraugi sabiedrībai. Viņu vakcinēšanās būtu spēcīgs ziņojums, ka tas ir ne tikai viņu pašu veselības labā - tas parādītu arī solidaritāti un rūpes par citu cilvēku labklājību," norādīja SOK pārstāvis Paunds.

SOK prezidents Tomas Bahs novembrī norādīja, ka sportisti nedrīkst būt prioritāte starp personām, kas pirmās saņems vakcīnu pret Covid-19. Viņš uzsvēra, ka vispirms jāvakcinē medicīnas darbinieki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu