Tērauda Eiropas čempionātā izcīna 16. vietu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Endija Tērauda
Endija Tērauda Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Latvijas skeletoniste Endijas Tērauda piektdien Vācijā Pasaules kausa piektajā posmā, kas vienlaicīgi bija arī Eiropas čempionāts, ierindojās 19.pozīcijā.

Divu braucienu summā uzvaru izcīnīja Krievijas sportiste Jeļena Ņikitina, kura tuvāko sekotāju Tīnu Hermanu no Vācijas apsteidza par 0,06 sekundēm. Bronzu ieguva austriete Janīna Floka.

Tērauda otrajā braucienā startā uzrādīja 18.ātrāko laiku, bet finišu sasniedza 19.vietā. Divu braucienu summā viņa Ņikitinai zaudēja 2,64 sekundes, ierindojoties 19.vietā.

Eiropas čempionāta ieskaitē Tēraudai 16.pozīcija.

Pirmajā braucienā ātrākā bija Hermana, bet Tērauda viņai zaudēja 1,1 sekundi. Startā Tērauda pirmajā braucienā uzrādīja 17.ātrāko laiku.

Martins Dukurs Vācijas trasē Vinterbergā piektdien Pasaules kausa sezonas piektā posma sacensībās, kas vienlaikus bija arī Eiropas meistarsacīkstes, izcīnīja otro vietu, bet viņa brālis Tomass Dukurs finišēja sestais.

Uzvarēja krievs Aleksandrs Tretjakovs, kurš M.Dukuru apsteidza par 0,17 sekundēm, bet trešais 25 sportistu konkurencē bija vācietis Aleksandrs Gasners, kurš atpalika vēl par četrām sekunde simtdaļām.

Sezonas pirmajā posmā Siguldā Tērauda izmantoja mājas trases priekšrocības, kā arī sliktos laikapstākļus un pirmo reizi Latvijas sieviešu skeletonam sagādāja medaļu augstākās raudzes sacensībās, izcīnot bronzu. Otrajā posmā viņa ierindojās 11.vietā, bet divās sacensībās Austrijā viņai 11. un 15.vieta.

Šīs sezonas pirmajos divos posmos Siguldā, kā arī ceturtajā posmā Īglsā nepārspēta palikusi austriete Janīna Floka, trešajā posmā ierindojoties trešajā vietā. Uzvaru trešajā posmā izcīnīja pašreizējā Eiropas čempione krieviete Jeļena Ņikitina, kura otrajā posmā Siguldā bija otrā. Bez Flokas visos četros posmos uz goda pjedestāla kāpusi vēl tikai nīderlandiete Kimberlija Bosa, kurai trīs otrās vietas un viena trešā.

Trīs bronzas vāciešu kontā - divas - pasaules čempionei Tīnai Hermanei, viena - Pasaules kausa ieguvējai Žaklīnai Lellingai.

Pirmoreiz šosezon Pasaules kausa sacensībās startēja pa divām ASV un Kanādas sportistēm.

Pasaules kausa kopvērtējuma vadībā ar 1075 punktiem ir Floka, Kimberlijas Bosa no Nīderlandes seko ar 998 punktiem, bet trešo vietu ar 970 punktiem ieņem Hermane. Tērauda nopelnījusi 650 punktus un ierindojas desmitajā pozīcijā.

Tērauda iepriekšējā sezonā bija vadošā pašmāju skeletoniste, un viņai ir priekšroka izmantot vienīgo Latvijas kvotu, taču nav izslēgts, ka kādā no turpmākajiem Pasaules kausa posmiem startēs Dārta Zunte. Tērauda 2019./2020.gada sezonā uzvarēja divos Eiropas kausa posmos un izcīnīja sesto vietu pasaules junioru čempionātā.

Vienīgais starts Eiropas čempionātā latvietei pagājušā gada sākumā Siguldā beidzās ar diskvalifikāciju, aizmirstot pirms starta uzvilkt vesti ar numuru.

Sestdien Vinterbergā Pasaules kausa posmā sacentīsies bobsleja divnieku ekipāžas, bet svētdien pirmoreiz sezonā tiks aizvadītas Pasaules kausa sacensības četriniekiem.

Latvijas bobslejisti Covid-19 saslimšanas dēļ Eiropas čempionātā nepiedalīsies.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Nākamais Pasaules kausa posms notiks Sanktmoricā, tad - Kēnigszē, bet janvāra beigās sportisti vēlreiz viesosies Īglsas trasē Austrijā.

Savukārt pasaules meistarsacīkstes februāra pirmajā pusē plānotas Vācijas trasē Altenbergā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu