Rīgas "Dinamo" savā laukumā mēģinās sākt jaunu uzvaru sēriju

CopyDraugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" hokejisti
Rīgas "Dinamo" hokejisti Foto: Raimonds Volonts

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" šī gada trešajā mājas spēlē sestdienas pēcpusdienā tiksies ar Jaroslavļas "Lokomotiv", kas šosezon divos mačos vēl ne reizi nav pārspēta.

Spēle starp abām komandām Rīgā paredzēta plkst.17, to tiešraidē translējot kanālam "TV3 Sport 2".

Rīdziniekiem šī būs pirmspēdējā mājas spēle pirms piecu maču izbraukumu sērijas, kas 15.janvārī sāksies Čerepovecā. 12.janvārī "Dinamo" mājās tiksies arī Maskavas CSKA.

Pagājušā gada pēdējā spēlē rīdzinieki ar 5:2 viesos uzvarēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Maskavas "Spartak", tādējādi pārtraucot sešu zaudēto spēļu sēriju. Šo gadu rīdzinieki iesākuši ar 5:4 uzvaru pret Maskavas "Dinamo", savukārt pēdējā mačā ar 2:6 atzīts Minskas "Dinamo" pārākums.

"Lokomotiv" šogad zaudējuma rūgtuma garšu vēl nav izjutusi, jo trijos mačos svinētas uzvaras. Gads iesākts ar 7:1 graujošu panākumu pret Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas apgabala "Vitjaz", bet vēlāk uzvaras sekoja arī pret Novosibirskas "Sibirj" (3:2) un Sanktpēterburgas SKA (4:1).

Šosezon abas komandas savā starpā jau tikušās divas reizes, abās uzvaru svinot "Lokomotiv" komandai. Vistuvāk uzvarai rīdzinieki bija pirmajā duelī, kurā Jaroslavļavas komanda ar 3:2 uzvarēja "bullīšu" sērijā.

Kopumā KHL čempionātā abas komandas tikušās 31 reizi, no kurām "Dinamo" uzvarējusi vien desmit gadījumos.

Rīdziniekiem jau iepriekš bija robi sastāvā, bet traumēto un saslimušo spēlētāju skaits turpinājis pieaugt. Jau iepriekš ārpus ierindas bija vārtsargs Staņislavs Gaļimovs, aizsargi - Džordans Murejs, Kristaps Sotnieks un Tonijs Sunds, bet ceturtdien noskaidrojās, ka slimības dēļ komandai kādu laiku nevarēs palīdzēt uzbrucējs Jānis Švanenbergs. 

Ceturtdienas spēlē kājas savainojumu guva arī vārtsargs Jānis Voris, bet dienu vēlāk klubs paziņoja, ka viņš dažas nedēļas nevarēs piedalīties spēlēs. Tāpat pret "Lokomotiv", iespējams, nebūs redzams centra uzbrucējs Andris Džeriņš, kurš spēlē pret Minskas klubu par grūdienu apmalē saņēma 5+20 minūšu sodu.

KHL mājaslapā publicētā informācija liecina, ka "Lokomotiv" komandā traumas guvuši uzbrucēji Jegors Averins un Pāvels Kudrjavcevs. Abiem šosezon attiecīgi 35 un 37 spēlēs izdevies iekrāt 13 rezultativitātes punktus.

Rīgas klubs ar 21 punktu 41 spēlē ieņem pēdējo vietu līgā, kamēr "Lokomotiv" ar 59 punktiem 42 mačos atrodas trešajā pozīcijā Rietumu konferencē.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu grupā un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu