Siguldā sākas Eiropas čempionāts kamaniņu sportā

CopyDraugiem X Whatsapp
Andris Šics un Juris Šics
Andris Šics un Juris Šics Foto: AP/Scanpix

Ar vīriešu vieninieku un divnieku sacensībām Siguldā sestdien sāksies Pasaules kausa kamaniņu sportā sestais posms, kas vienlaikus būs Eiropas čempionāts.

Vieniniekiem pirmais brauciens sāksies plkst.11.30, bet otrajam starts būs plkst.13.05. Sacensības tiešraidē translēs kanāls "Best4Sport TV".

Latviju šajā posmā un Eiropas čempionātā pārstāvēs Riks Kristens Rozītis un Artūrs Dārznieks, kā arī Gints Bērziņš, kurš piektdien Nāciju kausā jeb kvalifikācijas sacensībās izcīnīja sudrabu. Latvijas vadošais kamaniņu braucējs Kristers Aparjods savainojuma dēļ Siguldā nestartēs.

Piektdien notikušajos treniņos no vadošo valstu sportistiem latviešu nebija starp septiņu labāko rezultātu īpašniekiem.

Rozītim sezonas labākais rezultāts bija Vinterbergā, kur viņš izcīnīja desmito vietu, bet Dārzniekam sezonas ievadā bija 11.pozīcija Insbrukā, kamēr Pasaules kausa debitants Bērziņš Oberhofā sasniedza 14.vietu.

Siguldā Rozītis trīsreiz ir bijis desmitais - divreiz Pasaules kausā un vienreiz pasaules čempionātā. Savukārt Dārznieks pirms četrām sezonām Siguldā izcīnīja septīto vietu.

Pirms trim gadiem Siguldā notikušajā Eiropas čempionātā uzvarēja krievs Semjons Pavļičenko, bet pērn Lillehammerē itālis Dominiks Fišnallers pārtrauca viņa trīs uzvaru sēriju Vecā kontinenta meistarsacīkstēs.

Vīriešiem Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 655 punktiem ir šosezon tikai vienreiz pārspētais vācietis Fēlikss Lohs, ar 420 punktiem seko viņa tautietis Johanness Ludvigs, bet trešais ar 391 punktu ir Fišnallers. Dārznieks un Rozītis ar 160 un 158 punktiem ir attiecīgi 14. un 15.vietā, Aparjods ar 148 punktiem ir 17., bet Bērziņš ar 69 punktiem ir 27.pozīcijā,

Divniekiem pirmais brauciens būs plkst.15.10, bet otrais sāksies plkst.16.30.

Latviju pārstāvēs pašmāju vadošais divnieks Juris un Andris Šici, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš un arī piektdien Nāciju kausā uzvarējušie Mārtiņš Bots/Roberts Plūme.

Šici un Gudramovičs/Kalniņš piektdienas treniņā bija ātrāko trijniekā, piekāpjoties vien vāciešiem Toni Egertam/Sašam Benekenam. Bots/Plūme, kuri iepriekšējās nedēļās vietējā atlasē uzvarēja Kristenu Putinu/Imantu Marcinkēviču, vakar Nāciju kausā uzrādīja rezultātu, kas spēcīgāko valstu treniņgrupā viņiem dotu trešo vietu.

Šici šosezon pamatsacensībās vienu reizi kāpuši uz pjedestāla, Vinterbergā izcīnot bronzu un uzreiz aiz sevis atstājot Gudramoviču/Kalniņu. Bots/Plūme savā pirmajā pilnvērtīgajā Pasaules kausa sezonā rādījuši atzīstamu sniegumu un divreiz iekļuvuši labāko desmitniekā.

Iepriekšējā sezonā tieši Šici tika kronēti par Pasaules kausa Siguldas posma uzvarētājiem. Mājas trasē viņi uz goda pjedestāla kāpuši trīs reizes. Savukārt Gudramovičs/Kalniņš pašu mājās trīsreiz izcīnījuši sudrabu, bet pērn viņi bija piektie.

Pirms trim gadiem Siguldā par kontinenta spēcīgāko divnieku kļuva Egerts/Benekens, bet šodien titulu centīsies aizstāvēt Krievijas duets Aleksandrs Deņisovs/Vladislavs Antonovs.

Divniekiem kopvērtējumā pirmo vietu ar 586 punktiem ieņem austrieši Tomass Štoijs/Lorencs Kollers, tālāk ar 566 punktiem ir Egerts/Benekens, bet labāko trijnieku ar 463 punktiem noslēdz vācieši Tobiass Vendls/Tobiass Arlts. Šici ar 394 punktiem ir uzreiz aiz labāko trijnieka, Gudramovičs/Kalniņš ar 255 punktiem ir devītie, bet Bots/Plūme ar 204 punktiem atrodas 12.pozīcijā.

Svētdien būs sacensības sievietēm un komandu stafete.

Sieviešu konkurencē Latviju pārstāvēs Kendija Aparjode, Elīza Tīruma, Ulla Zirne un Elīna Ieva Vītola.

Sigulda Eiropas čempionātu uzņem piekto reizi vēsturē. Pasaules kausa posma startēt pieteikušies 130 kamaniņu braucēji no 23 nācijām - 43 vīri, 37 sievietes un 25 divvietīgās ekipāžas.

Pasaules kausa sezona norit tikai Eiropā. Ar Jauno gadu dalībnieku pulkam pievienojusies spēcīgā ASV, bet Kanādas kamaniņu braucēji sezonu varētu uzsākt posmos Vācijā.

Pēc posma Siguldā janvārī paredzēti posmi arī Oberhofā un Insbrukā, bet mēneša noslēgumā kamaniņu braucēji atgriezīsies Kēnigszē, kur norisināsies pasaules čempionāts. Sezonas fināls paredzēts februāra sākumā Sanktmoricā, kur Pasaules kausa sacensības nav notikušas kopš 2012.gada janvāra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu