"Ogres" basketbolisti uzvar valmieriešus, "Ventspils" mačs atcelts Covid-19 dēļ

CopyDraugiem X Whatsapp
Rinalds Sirsniņš
Rinalds Sirsniņš Foto: BK Ogre/Facebook

"Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) sestdien vienīgajā Latvijas komandu duelī "Ogre" savā laukumā uzveica "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandu, bet "Ventspils" un "Liepājas" duelis svētdien nenotiks.

"Ogre" mājās pieveica "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandu ar 82:73 (19:12, 25:14, 20:23, 18:24).

Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 21 punktu un sešām rezultatīvām piespēlēm bija Andrē Volkers. 18 punkti un pa piecām atlēkušajām bumbām un rezultatīvām piespēlēm Rinaldam Sirsniņam, 14 punkti Uģim Pinetem, bet desmit punkti un septiņas atlēkušās bumbas Kristapam Dārgajam.

Valmieriešiem 14 punktus sakrāja Klāvs Dubults. 11 punktus un piecas atlēkušās bumbas Valteram Veverim, bet pa desmit punktiem - Ervīnam Jonātam un Jānim Engeram, kuriem arī attiecīgi sešas un piecas zem groziem izcīnītas bumbas.

Pirmās piecas minūtes vadībā bija viesi, taču pēc 12:12 ogrēnieši pretiniekiem neļāva pat izlīdzināt rezultātu.

Latvijas komandu vērtējumā vislabāk klājies "VEF Rīga", kas ar 12 uzvarām 13 spēlēs ieņem pirmo vietu. Otrajā pozīcijā ar desmit panākumiem 12 mačos ir "Ventspils", astoņas uzvaras 13 cīņās ir "Ogrei", sešas 12 cīņās - "Liepājai", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komanda izcīnījusi divus panākumus 13 spēlēs, bet LU 13 dueļos pie uzvaras vēl nav tikusi.

No abām komandām šosezon krietni veiksmīgāk bija spēlējusi "Ogre", kas pēdējo zaudējumu piedzīvoja 12.decembrī, kad ar 82:88 piekāpās vicelīderei "Ventspilij". Aizvadīto gadu ogrēniešiem izdevās noslēgt uz pozitīvas nots, jo tika sagādāts pirmais zaudējums čempionei "VEF Rīga" (72:58).

Decembrī četrās notikušajās spēlēs "Ogre" piedzīvoja tikai vienu neveiksmi, kamēr valmieriešiem tika četri zaudējumi.

"Valmiera Glass"/"ViA" decembra pirmajā dienā ar 75:82 piekāpās "Ogrei", bet vēlāk atzīts arī "Ventspils" (65:70), "VEF Rīga" (81:87) un "Liepāja" (72:89) pārākums. Pēdējo uzvaru Valmieras klubs izcīnīja oktobra pēdējā dienā, kad ar 83:73 uzvarēja "Latvijas Universitāti" (LU). Kopš tā laika komanda piedzīvojusi sešus zaudējumus pēc kārtas.

Šosezon abi klubi savā starpā bija tikušies divas reizes, abās uzvaru izcīnot "Ogrei" - 86:67 un 82:75.

21.decembrī Valmieras klubā noteica Covid-19 klātbūtni, tāpēc pagājušā gada pēdējās desmit dienas nācās pavadīt karantīnā.

Tikmēr 22.decembrī "Ogres" klubu pameta tās līderis Kaspars Bērziņš, kurš karjeru nolēmis turpināt Lietuvas klubā "Šiauliai". Tieši viņš ar vidēji spēlē gūtiem 13,44 punktiem bija rezultatīvākais vienības spēlētājs.

Svētdien Latvijas komandas LIBL čempionātā spēles neaizvadīs. Bija paredzēta Kurzemes komandu "Ventspils" un "Liepājas" spēkošanās, taču tā pārcelta uz vēlāku laiku, jo "Ventspils" komandai noteikta pašizolācija.

Pirms sezonas apstiprinātais kalendārs paredzēja, ka līdz 6.decembrim katras valsts komandas spēlēs tikai savā starpā, bet sezonas turpinājumā notiks starpvalstu spēles. Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju reģionā, līgas valde nolēma pamatturnīru izspēlēt abās valstīs atsevišķi.

Patlaban apstiprināts Latvijas komandu spēļu kalendārs vēl diviem apļiem, kas provizoriski tiks izspēlēti līdz februāra vidum. Par sezonas turpinājumu tiks lemts vēlāk.

Provizoriskā čempionāta izspēles sistēma paredz iespēju pavasarī organizēt kopīgu izslēgšanas turnīru, savā starpā spēlējot dažādu valstu komandām.

LIBL trešās sezonas pamatturnīrā 13 komandām bija plānots aizvadīt divu apļu turnīru, pēc kura notiktu izslēgšanas spēles - ceturtdaļfināla sērijas un "Final Four" turnīrs.

LIBL čempionātā 2020./21.gada sezonā piedalās 13 komandas - sešas Latvijas vienības - "VEF Rīga", "Ogre", "Ventspils", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Latvijas Universitāte" un "Liepāja", kā arī septiņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", Raplas "Avis Utilitas", "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/TLU un "TalTech".

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils", bet 2019./2020.gada sezona palika nepabeigta, Covid-19 pandēmijas dēļ pārtrauktajā pamatturnīrā pirmo vietu ieņemot "VEF Rīga", otro - "Ogrei", trešo - Tallinas Kalev"/"Cramo" un ceturto - "Ventspilij".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu