Lukašenko: Nav mazākā pamata, lai čempionāts Minskā nenotiktu (22)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Iespējamo 2021. gada hokeja Pasaules čempionāta pārcelšanu prom no Minskas komentējis Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko, vēsta "Championat".

2021. gada Pasaules čempionātam hokejā ir jānorisinās Rīgā un Minskā, bet politisku un drošības apsvērumu dēļ arvien biežāk izskan runas par čempionāta pārcelšanu no Baltkrievijas uz citu valsti.

Jau iepriekš Šveices mediji ziņoja, ka Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels gatavojas Lukašenko informēt par čempionāta pārcelšanu. Tomēr pēdējā informācija liecina, ka lēmuma pieņemšana atlikta uz janvāra beigām.

Pats Lukašenko ir izteicies, ka nesaskata iemeslu, kāpēc turnīrs varētu tikt pārcelts prom no Minskas.

"Mēs pārāk neuztraucamies. Ja notiks, tad notiks. Ja nenotiks, tad nenotiks. Bet nav mazākā pamata, lai čempionāts nenotiku. Citādi tas būs pilnīgs apkaunojums. Mēs esam gatavi Pasaules čempionātu organizēt kaut vai rīt," sarunā ar telekanālu "Rossija 1" atklājis Lukašenko.

Pasaules čempionāta Latvijas daļu organizē LHF izveidotā SIA "Hokeja akadēmija". Sarunā ar TVNET tās priekšsēdētājs Edgars Buncis skaidroja, ka čempionāta organizēšana gadījumā, ja Minskai tomēr rīkotāj tiesības netiek atņemtas, būtu ļoti sarežģīta. Kā iemeslu sarežģījumiem viņš min potenciālo sponsoru atteikšanos no čempionāta atbalstīšanas.

Paredzēts, ka 2021. gada Pasaules čempionāts hokejā sāksies 21. maijā, fināla mačam norisinoties 6. jūnijā.

Komentāri (22)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu