Jūrmalā dibināts futbola klubs "Noah" nākamajā sezonā plāno spēlēt virslīgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Futbola bumbas (ilustratīvs attēls)
Futbola bumbas (ilustratīvs attēls) Foto: Mārtiņš Sīlis, FK Liepāja

Jūrmalā dibināts futbola klubs "Noah" nākamajā sezonā plāno spēlēt virslīgā, pirmdien vēstīts jaundibinātā kluba paziņojumā.

Šobrīd notiek kluba zīmola maiņa. Tiek ziņots, ka klubs bāzēsies Jūrmalā, un tam būs augsti mērķi.

"Esam priecīgi paziņot, ka vienojamies ar sadarbību holdingu "Noah" komercdarbības, sociālo mediju mārketinga un sadarbības jomā. Ceru, ka šī sadarbība mainīs attieksmi pret Latvijas futbolu tuvākā gada laikā," holdinga "Noah" preses paziņojumā citēts "Noah" kluba īpašnieks Bagrats Gazarjans.

"Attīstības pamatā ir konceptuāli jauna un profesionāla pieeja spēlei, kura ir pamatota ar labāko Eiropas pieredzi un principiem. Komandu pārstāvēs talantīgākie latviešu un ārzemju futbolisti," skaidrots paziņojumā.

Ilgtermiņā plānots pilnvērtīgāk izmantot Latvijas jauniešu potenciālu, kā arī izveidot bērnu un jauniešu akadēmiju, kurā talantīgākie spēlētāji tiek līdz profesionāļu līmenim. Arī jaunā futbola kluba sportisko sasniegumu pamats tiks būvēts uz jauniešu akadēmijas bāzes, vēstīts paziņojumā.

Holdingā "Noah" ietilpst pašreizējā Armēnijas kausa ieguvēja un līgas vicečempione Erevānas "Noah", kā arī 1904.gadā dibināts Itālijas klubs "Siena".

Armēnijas kluba rindās sezonu aizvadīja Latvijas futbolists Eduards Emsis.

Jaunizveidotais klubs pārņems "Lokomotiv" vietu virslīgā, aģentūru LETA informēja futbola kluba Daugavpils "Lokomotiv" vadītājs Aleksandrs Jakubovskis.

"Lokomotiv" 2020.gadā uzvarēja pirmajā līgā un ieguva tiesības nākamajā sezonā startēt Latvijas futbola spēcīgākajā līgā.

Virslīgā pēdējo vietu ieņēma un no tās izkrita "Tukums 2000"/TSS vienība.

Aizvadītajā sezonā virslīgā startēja desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn.

Par Latvijas čempioni jau trešo gadu pēc kārtas tika kronēta "Riga".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu