Al-Atija uzvar vēl vienā Dakaras rallijreida posmā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Nasers Al-Atija Dakaras rallijreidā
Nasers Al-Atija Dakaras rallijreidā Foto: AFP/SCANPIX

Kataras autosportists Nasers Al-Atija ("Toyota Gazoo") pirmdien svinēja uzvaru vieglo automobiļu klasē rallijreida "Dakara" astotajā posmā.

Katarietis uzvarēja 709 kilometrus garajā posmā, 375 kilometrus ātrumposmos starp Sakaku un Neomu veicot divās stundās 56 minūtēs un 56 sekundēs.

Trīskārtējais rallijreida čempions Al-Atija jau ir uzvarējis četros no astoņiem šī gada sacensību posmiem, kā arī prologā, taču joprojām četras minūtes un 50 sekundes atpaliek no francūža Stefana Petransela ("Mini").

Pagājušā gada uzvarētājs Karloss Sainss ar "Mini" posmā, kas vijās gar Sarkanās jūras piekrasti, finišēja 52 sekundes aiz uzvarētāja, bet Petransels palika trešais trīs minūtes un trīs sekundes aiz Kataras pilota.

Sainss kopvērtējumā no trīspadsmitkārtējā "Dakara" uzvarētāja Petransela atpaliek jau par 38 minūtēm un 55 sekundēm.

Foto: AFP/SCANPIX

Otrdien sportistus gaida devītais posms 574 kilometru garumā, kurā 465 kilometri būs ātrumposmi. Posms Neomas apkārtnē norisināsies smiltīs, un, domājams, būs viens no smagākajiem rallijā.

Motociklu klasē Hosē Ignasio Korneho no Čīles no "Monster Energy Honda" komandas palielināja pārsvaru kopvērtējumā pēc savas pirmās uzvaras šā gada sacensībās.

Viņš par minūti un piecām sekundēm apsteidza austrālieti Tobiju Praisu (KTM), bet par divām minūtēm un 50 sekundēm - 2020.gada rallija uzvarētāju amerikāni Rikiju Breibeku ("Monster Energy Honda").

Kopvērtējumā Korneho pārsvars pār Praisu ir minūte un sešas sekundes, bet pār britu Semu Sanderlendu no KTM - piecas minūtes un 57 sekundes.

Pēc smagas avārijas astotajā posmā no sacensībām izstājās viens no galvenajiem pretendentiem uz uzvaru kopvērtējumā francūzis Savjē de Sultrē. Viņš pirms avārijas bija ceturtais kopvērtējumā, vienubrīd atrodoties arī sacensību vadībā. Sultrē nogādāts slimnīcā Tabukā.

"Dakaras" rallijreids norisinās 43.reizi, un otro reizi pēc kārtas tās notiek Saūda Arābijā. Rallijreids prologa un 12 posmu garumā noslēgsies 15.janvārī Džidā.

Pērn "Dakaras" rallijreidā vieglo automašīnu klasē uzvarēja Spānijas autosportists Karloss Sainss ("Mini"), bet motociklu ieskaitē uzvaras laurus plūca Rikijs Breibeks no ASV ("Honda").

Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts. Tomēr jau nākamajā gadā tas debitēja Dienvidamerikā.

1979.gadā starp Parīzi un Senegālas galvaspilsētu Dakaru uzsāktais izturības brauciens pagājušajā gadā pirmo reizi pēc desmit gadiem Dienvidamerikā pārcēlās uz Saūda Arābiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu