Kalniņš un Daugaviņš starp KHL sezonas statistikas līderiem

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Kalniņš un Kaspars Daugaviņš
Jānis Kalniņš un Kaspars Daugaviņš Foto: jokerit.com/hcvityaz.ru

Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) šobrīd tikai divi Latvijas hokejisti šosezon spēlē kādā ārzemju klubā, nevis Rīgas "Dinamo", taču abi leģionāri to dara itin veiksmīgi - vārtsargs Jānis Kalniņš un uzbrucējs Kaspars Daugaviņš atrodami starp statistikas līderiem.

29 gadus vecais Kalniņš šosezon Somijas kluba Helsinku "Jokerit" sastāvā laukumā izgājis 21 spēlē, palīdzējis komandai izcīnīt 12 uzvaras, vidēji mačā ielaižot 2,09 vārtus un atvairot 92,7% pretinieku metienu.

Vidēji mačā ielaisto ripu statistikas ailītē Kalniņš ieņem septīto vietu. Pēc atvairīto metienu procentuālā rādītāja viņš ir piektais, bet trīs "sausie" mači ir dalīti ceturtais labākais rādītājs (tikpat ir vēl četriem vārtsargiem).

Vismazāk ripu vidēji mačā šosezon ielaidis Kazaņas "Ak Bars" zviedru vārtsargs Adams Reideborns (1,78 ripas), bet soms Juho Olkinuora no Magņitogorskas "Metallurg" sasniedzis labāko atvairīto metienu rādītāju (93,3%).

Visvairāk aizvadīto spēļu bez zaudētiem vārtiem ir Jekaterinburgas "Avtomobilist" komandas ripu ķērājam Jakūbam Kovāržam no Čehijas. Viņš aizvadījis sešus "sausos" mačus. Čehs laukumā devies 40 mačos no komandas 44 spēlēm.

32 gadus vecais Daugaviņš šosezon Maskavas apgabala Podoļskas "Vitjaz" komandas rindās 41 spēlē sakrājis 39 rezultativitātes punktus (13 vārti + 26 rezultatīvas piespēles). Lietderības koeficients +10.

Daugaviņš tikai vienu punktu atpaliek no sava rezultativitātes rekorda KHL spēlētāja karjerā. Pagājušajā sezonā Maskavas "Spartak" sastāvā 59 spēlēs viņš nopelnīja 40 punktus (19+21).

Latvijas hokejists šosezon laukumā vidēji mačā pavadījis 20 minūtes un 51 sekundi, kas starp KHL uzbrucējiem ir ceturtais lielākais spēles laiks.

Daugaviņš patlaban ir astotais labākais rezultatīvo piespēļu dalītājs šosezon KHL.

Rezultativitātes punktu ailītē Daugaviņš atrodas starp Top 10 labākajiem spēlētājiem. Viņam un vēl trim hokejistiem ir 39 punkti, kas ir dalīti astotais labākais rādītājs.

Šosezon KHL rezultatīvākais spēlētājs ir soms Tēmu Hartikainens (Ufas "Salavat Julajev"), kurš ticis pie 50 punktiem (21+29).

Savukārt vislabākais snaiperis šobrīd ir čehs Dmitrijs Jaškins (Maskavas "Dinamo"), kurš guvis 29 vārtus.

Statistika apkopota 12. janvāra pusdienlaikā.

Daugaviņa pārstāvētā "Vitjaz" šobrīd ar 45 punktiem ieņem devīto vietu Rietumu konferencē, kur Kalniņa komanda "Jokerit" ar 50 punktiem ierindojas sestajā pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu