Fāzels par tikšanos ar Lukašenko: es spēlējos ar uguni un apdedzinājos (59)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Lukašenko (no kreisās) un Renē Fāzels
Aleksandrs Lukašenko (no kreisās) un Renē Fāzels Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels ir pārliecināts, ka šonedēļ tikties ar Baltkrievijas pašpasludināto prezidentu Aleksandru Lukašenko bija pareizs lēmums, bet vienlaikus atzīst, ka spēlējies ar uguni un nedaudz apdedzinājies. 

Fāzela un Lukašenko tikšanās hokeja sabiedrībā un ne tikai guva visai lielu rezonansi. Aizvien gan nav pieņemts oficiāls lēmums par 2021. gada pasaules čempionāta rīkotājvalstīm. Viena no tām ir Latvija, otra Baltkrievija. 

Lukašenko paudis Fāzelam, ka Minska ir gatava vienatnē uzņemt pasaules čempionātu. 

"Mums ir līgums ar Baltkrievijas Hokeja federāciju. Mūsu pienākums ir rīkot pasaules čempionātu. Ja tas netiks atcelts tagad, tam būs sekas. Tāpēc mēs sev teicām: kāpēc gan nemēģināt pārliecināt Lukašenko, ka viņš var nosūtīt signālu ar pasaules čempionāta sarīkošanu? Proti, ka viņš meklē dialogu ar opozīciju. Iedomājieties, ja mēs tagad atcelsim pasaules čempionātu Baltkrievijā - vai tas kaut ko valstī mainīs? Protams, nē. Pats Lukašenko sacīja, ka vēlas mainīt konstitūciju, ka ir gatavs rīkot jaunas vēlēšanas. Jāatzīst gan, ka Minskā es spēlējos ar uguni. Un nedaudz apdedzinājos. Tagad būs grūti ko mainīt," "SRF Swiss Radio" norādīja Fāzels. 

Baltkrievijā jau vairāk nekā piecus mēnešus notiek miermīlīgi protesti pret Lukašenko režīmu. Protestus apspiež ar varu, dažkārt ar protestētājiem brutāli izrēķinās. 

"Es nejūtos tā, it kā mani izmantotu. Nav viegli vest sarunas ar tādiem cilvēkiem kā Lukašenko. Bet, pateicoties mūsu īpašajām attiecībām, mēs varējām pāriet no vārdiem uz darbiem. Tomēr sociālajos tīklos cilvēki pārsteidzīgi spriež par redzēto - man ļoti žēl," norādīja Fāzels. "Esmu pārliecināts, ka neesmu darījis neko nepareizu. Ar šī pasaules čempionāta palīdzību mēs varam sasniegt to, ko citos apstākļos nevarētu. Vai kāds Baltkrievijā ir kaut ko sasniedzis ar sankcijām un boikotiem? Neviens. Es esmu ideālists attiecībā uz attieksmi pret sportu. Tas ir nepieciešams, lai vienotu cilvēkus. Viņam ir šī vara."

Pasaules čempionāta Latvijas daļu organizē LHF izveidotā SIA "Hokeja akadēmija". Tās valdes loceklis Edgars Buncis atzīst, ka pašlaik turnīra organizēšana neskaidrības dēļ ir apstājusies. 

Vienīgo reizi pasaules čempionātu Baltkrievija uzņēmusi 2014. gadā. Toreiz turnīru kopumā apmeklēja vairāk nekā 640 000 skatītāju jeb vidēji mačā 10 001 cilvēks. Tas aizvien ir trešais apmeklētākais pasaules čempionāts. 

2021. gada pasaules čempionāts ieplānots no 21. maija līdz 6. jūnijam.

Komentāri (59)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu