"VEF Rīga" spēkosies ar Čempionu līgas grupas līderi Strasbūras SIG

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aigars Šķēle
Aigars Šķēle Foto: FIBA.com

"VEF Rīga" trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra piektajā spēlē izbraukumā tiksies ar Francijas klubu Strasbūras SIG.

Spēle Strasbūrā sāksies Latvijas laika plkst.21.30, un tiešraidē to translēs kanāls TV6.

E grupas pirmajā spēlē rīdzinieki 28.oktobrī mājās izsēja 14 punktu pārsvaru, viesiem Bonzijam Kolsonam uzvaru nesošo trīspunktnieku iemetot līdz ar spēles beigu signālu un svinot panākumu ar 77:75.

Tas rīdziniekiem pagaidām ir bijis vienīgais zaudējums līgas šīs sezonas mačos, turpinājumā viesos ar 84:81 uzveicot Grieķijas komandu "Peristeri" un divreiz tiekot galā ar Viļņas "Rytas" - vispirms izbraukumā ar 85:81, tad mājās ar 84:60.

Otrdien pirmajā piektās kārtas grupas spēlē divu grupas vājāko komandu cīņā "Peristeri" ar 81:74 mājās pārspēja "Rytas", saglabājot cerības uz kvalificēšanos nākamajai kārtai.

E grupā vadībā ar trīs uzvarām četros mačos ir SIG, otro vietu ar tādu pašu bilanci ieņem "VEF Rīga", bet piecos mačos divas uzvaras ir "Peristeri", viena "Rytas".

Kopš pēdējās cīņas ar Viļņas klubu rīdzinieki aizvadījuši vienu spēli Latvijas - Igaunijas Basketbola līgā, ar 77:60 viesos pārspējot "Latvijas Universitāti". Vietējā čempionātā "VEF Rīga" uzvarējusi 12 no 13 spēlēm un Latvijas komandu grupā ieņem pirmo vietu.

SIG pēdējo maču aizvadīja sestdien, Francijas kausa izcīņas astotdaļfinālā viesos ar 82:78 pārspējot "Cholet".

Francijas meistarsacīkstēs SIG ar bilanci 4-4 ir desmitajā vietā 18 komandu vidū.

Iepriekšējā sezonā "VEF Rīga" debitēja FIBA Čempionu līgā, grupā ar vienu panākumu 14 spēlēs ierindojoties pēdējā vietā. Arī Strasbūras klubs FIBA Čempionu līgā netika ārā no grupas, A, ar bilanci 4-10 ierindojoties septītajā vietā astoņu komandu konkurencē. 

Pirms tam "VEF Rīga" Vecā kontinenta klubu turnīros piedalījās 2014./2015.gada sezonā, kad spēlēja ULEB Eirokausā.

Izslēgšanas turnīru sasniegs divas labākās komandas no katras apakšgrupas.

Čempionu līgas turnīrā tiek aizvadīta piektā sezona, un iepriekš no Latvijas šajās sacensībās piedalījusies vēl tikai "Ventspils" vienība. Pirmajā gadā ventspilnieki iekļuva izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, nākamajās divās sezonās grupā ierindojoties attiecīgi piektajā un sestajā vietā un turpinot cīņu FIBA Eiropas kausā.

Arī šogad tika plānotas sacensības četrās grupās pa astoņām komandām, no kurām četras labākās iekļūst nākamajā kārtā, taču Covid-19 pandēmija ir likusi organizatoriem pieņemt lēmumu par grupu samazināšanu uz pusi.

2019./2020.gada sezona Covid-19 dēļ tika pabeigta vien septembra beigās - oktobra sākumā, kad sacensību "burbulī" Atēnās par uzvarētāju kļuva Burgosas "San Pablo", kas finālā ar 85:74 apspēlēja mājinieku AEK.

"VEF Rīga" komandā startam FIBA Čempionu līgā pieteikti: Artis Ate, Arnolds Helmanis, Verners Kohs, Emīls Krūmiņš, Pēteris Salmiņš, Aigars Šķēle, Mārcis Vītols un Kristers Zoriks, amerikāņu basketbolisti Kails Olmens, Maikls Kaizers un Aizeja Pinjeiro, kā arī soms Aleksanders Madsens.

Komandu vada galvenais treneris Jānis Gailītis, viņam asistē Jevgeņijs Kosuškins un Dāvis Čoders, kā arī fiziskās sagatavošanas treneris Oskars Ernšteins.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu