NHL čempione "Lightning" jauno sezonu sāk ar uzvaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Tampabejas "Lightning" komandas kapteinis Stīvens Stemkoss
Tampabejas "Lightning" komandas kapteinis Stīvens Stemkoss Foto: AP/Scanpix

Tampabejas "Lightning" komanda trešdien sāka savu Stenlija kausa ieguvēju titula aizstāvēšanu ar uzvaru savā laukumā pār Čikāgas "Blackhawks", arēnā ienesot arī savu otro Stenlija kausa ieguvēju karogu.

Tampabejas "Lightning" mājās pārspēja Čikāgas "Blackhawks" ar 5:1 (3:0, 1:0, 1:1).

Kanādiešu uzbrucēja Stīvena Stemkosa kontā uzvarā gūtie vārti un divas rezultatīvas piespēles, bet vārtsargs Andrejs Vasiļevskis atvairīja 22 metienus 2020./2021.gada sezonas atklāšanas dienā.

"Lightning" uzsāka 56 spēļu sezonu trešdien, taču Covid-19 pandēmijas dēļ viņi savu titulu pagaidām neaizstāv līdzjutēju priekšā.

Komanda tikai parādīja savu jauno čempionu karogu dažu spēlētāju ģimenes locekļu priekšā. Komanda gaidīs brīdi, lai karogu paceltu pie arēnas griestiem savu skatītāju priekšā, kas nenotiks ātrāk par 7.februāri.

Pagājušās sezonas izslēgšanas spēļu finālā Tampabejas komanda sešās spēlēs pārspēja Dalasas "Stars", un čempionu karogs pievienosies pie griestiem 2004.gadā izcīnītajam, toreiz septiņās spēlēs pieveicot Kalgari "Flames".

"Lightning" labā vārtus guva Stemkoss, Ondržejs Palāts, Matjē Žozefs, Entonijs Sirelli un Breidens Points, vienībai uzlabojot līgā labāko sezonas atklāšanas maču bilanci līdz 19 uzvarām, septiņiem zaudējumiem un diviem neizšķirtiem.

Čikāgas vienībai vārtus vairākumā guva Dilans Stroms, un vārtsargs Malkolms Subans savā 61. NHL spēlē atvairīja 28 no 33 metieniem.

Tampas vienība spēlēja bez uzbrucēja Ņikitas Kučerova, kuram tiks veikta gūžas operācija, un paredzams, ka viņš izlaidīs visu sezonu.

Citā spēlē Toronto "Maple Leafs" pagarinājumā ieveica Monreālas "Canadiens" ar 5:4 (1:2, 2:1, 1:1, 1:0).

Morgans Railijs guva vārtus papildlaika ceturtās minūtes vidū, bet Džona Tavaresa kontā gūti vārti un divas rezultatīvas piespēles, atklājot Kanādas vienību divīzijas spēles.

Tavaress piespēlēja Railijam uzbrukumā diviem pret vienu aizsargu, gūstot vieglus vārtus.

"Labs veids, kā sezonu atklāt ar uzvaru," sacīja Railijs. "Mums ir daudz jomu, kur kļūt labākiem, taču sākt ar uzvaru vienmēr ir laba sajūta."

Viljams Nīlanders uzvarētāju labā guva divus vārtus un reizi rezultatīvi piespēlēja, bet vēl vieni vārti Džimijam Vesejam.

Monreālas labā divus vārtus guva Džošs Andersons, pa vieniem - Niks Suzuki un Tomass Tatars. Savukārt Džefam Petrijam un Žonatanam Druānam pa divām rezultatīvām piespēlēm "Canadiens" vienībā. Kerijs Praiss zaudētāju vārtos atvairīja 29 pretinieku metienus.

Jau ziņots, ka ar Teodora Bļugera pārstāvētās Pitsburgas "Penguins" zaudējumu viesos trešdien sākās 2020./2021.gada NHL sezona.

Filadelfijas "Flyers" līgas sezonas atklāšanas spēlē savā laukumā pieveica Pitsburgas "Penguins" ar 6:3 (2:1, 1:1, 3:1).

Bļugers viesu sastāvā laukumā pavadīja 12 minūtes un 14 sekundes, no tām minūti un 35 sekundes mazākumā. Viņš divreiz meta pa vārtiem, reizi pielietoja spēka paņēmienu un uzvarēja 29% iemetienu, kā arī maču beidza ar +/- koeficientu -1.

Kaut arī "pingvīns" Marks Džankovskis guva sezonas pirmos vārtus mača sestajā minūtē, tā bija Džoela Ferebija zvaigžņu stunda. Viņam šajā mačā uzvarētāju rindās četri (1+3) rezultativitātes punkti, vēl diviem spēlētājiem sakrājot pa diviem rezultativitātes punktiem, bet vārtos Kārteram Hārtam atvairot 31 pitsburgiešu metienu.

"Penguins", kuri vēl divreiz panāca neizšķirtu, rindās pa diviem punktiem (1+1) sakrāja Džankovskis un Brendons Teneivs.

"Šogad jūtos daudz komfortablāk," sacīja 20 gadus vecais Ferebijs, kurš aizvada otro NHL sezonu. "Man šķiet, ka mums ir četras patiešām labas maiņas, visi mūsu aizsargi ir patiešām spēcīgi. Man vienkārši šovakar nedaudz paveicās ar dažiem rikošetiem."

Ceturtdien sezonu uzsāks vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets", kā arī Bufalo "Sabres", kurai savainojuma dēļ šosezon nevarēs palīdzēt uzbrucējs Zemgus Girgensons. Tāpat ceturtdien sezonu sāks Sanhosē "Sharks" komanda, kuras apcirkņos nule kā atgriezies uzbrucējs Rūdolfs Balcers.

Iepriekšējā sezonā regulārais čempionāts noslēdzās priekšlaikus 11.martā, arī hokejistiem atzīstot Covid-19 pandēmijas pārspēku. Maijā līga un spēlētāju asociācija (NHLPA) vienojās, ka sezona atsāksies augustā, pa 12 komandām no katras konferences "burbuļos" Toronto un Edmontonā aizvadot paplašinātu Stenlija kausa turnīru.

Sezona noslēdzās 28.septembrī, kad Tampabejas "Lightning" finālsērijā nodrošināja uzvaru ar 4-2 pār Dalasas "Stars" un "Rogers Place" arēnā Edmontonā cēla virs galvas Stenlija kausu. "Lightning" prestižo trofeju izcīnīja otro reizi kluba vēsturē.

NHL komisārs Gerijs Betmens sākotnēji vēlējās, lai hokejistu uz ledus atgrieztos 1.decembrī, bet oktobra sākumā viņš provizorisko sezonas starta datumu pārcēla par mēnesi uz priekšu. Decembrī dažas dienas pirms Ziemassvētkiem starp NHL un NHLPA tika panākta vienošanās par sezonas sākumu 13.janvārī.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības izspēlēs pa 56 mačiem. Saspringtais grafiks un Covid-19 riski likuši komandām paplašināt sev pieejamo spēlētāju loku, tai skaitā katrai no vienībām veidojot savu tuvāko rezervistu sarakstu jeb "taxi squad". Tie ir hokejisti, kuri regulāri būs kopā ar pirmo sastāvu un paralēli spēlēt Amerikas Hokeja līgā (AHL) nespēs. Viņu vidū ir arī Kivlenieks.

Tāpat, lai izvairītos no biežas ceļošanas un nešķērsotu ASV-Kanādas robežu, izveidotas četras divīzijas pēc reģionālā principa. Regulārajā čempionātā komandas mačus aizvadīs tika savu divīziju ietvaros. Pamatturnīrs notiks Centrālajā, Austrumu, Ziemeļu un Rietumu divīzijā, kur katrai no tām būs savs sponsors.

Austrumu divīzijā bez "Penguins" un "Sabres" spēlēs arī Bostonas "Bruins", Ņūdžersijas "Devils", Ņujorkas "Islanders", Ņujorkas "Rangers", Filadelfijas "Flyers" un Vašingtonas "Capitals". Centrālajā divīzijā kopā ar "Blue Jackets" spēkosies Karolīnas "Hurricanes", Čikāgas "Blackhawks", Dalasas "Stars", Detroitas "Red Wings", Floridas "Panthers", Nešvilas "Predators" un Tampabejas "Lightning".

Savukārt Rietumos "Sharks" pretī stāsies Anaheimas "Ducks", Arizonas "Coyotes", Kolorādo "Avalanche", Losandželosas "Kings", Minesotas "Wild", Sentluisas "Blues" un Vegasas "Golden Knights". Visbeidzot Ziemeļu jeb Kanādas divīzijā, pagaidām bez latviešiem, spēkus mēros Kalgari "Flames", Edmontonas "Oilers", Monreālas "Canadiens", Otavas "Senators", Toronto "Maple Leafs", Vankūveras "Canucks" un Vinipegas "Jets".

Stenlija kausam kvalificēsies katras divīzijas četras labākās komandas, turpinājumā izslēgšanas turnīrā aizvadot sērijas līdz vienas vienības četrām uzvarām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu