Rēzeknē arī būs Porziņģa basketbola laukums (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristapa Porziņģa basketbola laukums Rīgas centrā.
Kristapa Porziņģa basketbola laukums Rīgas centrā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Nākamais Kristapa Porziņģa brīvdabas basketbola laukums taps Rēzeknē, ziņo šīs pilsētas pašvaldība.

Rēzeknes pilsētas dome 12.janvārī parakstīja līgumu ar biedrību "Kristapa Porziņģa basketbola akadēmija", kas paredz brīvdabas basketbola laukuma izbūvi Stacijas ielā 30, tieši pie olimpiskā centra "Rēzekne".

Šī vienošanās paredz, ka no biedrības puses līdz 15.februārim pašvaldībā tiks iesniegts laukuma būvprojekts, savukārt pašvaldībai līdz 1.jūnijam jāveic būvniecība.

Laukuma krāsošanu un aprīkošanu ar inventāru veiks "Kristapa Porziņģa basketbola akadēmija" sadarbībā ar Rēzeknes basketbola audzēkni Žani Peineru.

"Rēzeknē ir sakārtota sporta vide, un, pēc mūsu novērojumiem, basketbola entuziastu skaits aug visā valstī. Cerot uz drīzu situācijas normalizēšanos Latvijā, turpināsim būvēt laukumus pilsētās, kur mīl basketbolu un atbalsta veselīgu dzīvesveidu," komentēja Kristaps Porziņģis.

Savukārt Peiners uzsvēra, ka viņu uzrunājusi pašvaldība.

"Rēzeknes pilsētas pašvaldības Sporta pārvaldes vadītājs Aleksejs Grehovs pie manis vērsās ar ideju, lai es pamēģinu uzrunāt Kristapu, kura komanda nevilcinoties izrādīja atsaucību, piedāvājot laukuma aprīkošanā iesaistīties arī man, kam es, protams, labprāt arī piekritu. Pagaidām viss norit ļoti raiti, un ceru, ka jau vasarā abi ar Kristapu varēsim ierasties uz atklāšanu."

Kristaps Porziņģis un Žanis Peiners ir labi draugi arī ārpus laukuma.
Kristaps Porziņģis un Žanis Peiners ir labi draugi arī ārpus laukuma. Foto: https://www.instagram.com/zansons/

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks investīciju un attīstības jautājumos Aleksejs Stecs pastāstīja, ka laukums būs brīvi pieejams ikvienam.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu